Duyurular Tüm Liste

21 ŞUB 2025

International Conference "Between Praying and Playing: Exploring the Potentials of Musical Performance in Religious Traditions"

 Musical Practices as an Instrument for Spiritual Ascension, Praying and Practicing Faith The First Conference in Kyoto:  Between Praying and Playing: Exploring the Potentials of MusicalPerformance in Religious TraditionsDate:  24-26 February, 2025Venue (25-26 February): Meeting Room (AA447), 4th Floor, Research Building No. 2, Kyoto UniversityClick here for details[Program]24 February, 2025 (Study Tour for Japanese Culture of Religion and Art)9:00 Start from Kyoto University10:00-16:00 Experience of Shinto culture at Fushimi Inari Shrine, Experience of Buddism culture at Mampukuji Temple and Byodoin Temple, and discussion about the comparison of religion and art between Japan and Islamic world.17:00 Arrival at Kyoto University 25 February, 2025 (Day One of the Conference: Meeting of East and West)10:15-10:45 Opening Session (Opening remarks: Tonaga Yasushi & Tuba IŞIK, congratulatory speeches: Cemalnur SARGUT Chair: Suzuki Manami)10:45-12:15  Session 1 (Chair: TONAGA Yasushi)Tuba IŞIK: Singing as a Sufi Performance and its Impact on Character CultivationMichael Conway: Shinran’s Japanese Language Hymns in Contemporary Shin Buddhist Ritual Arzu Eylül YALÇINKAYA: Sufi Literature, Ritual, and Music/The Dynamics of Spiritual Awareness: Exploring Buddhist and Sufi Pathways through Text, Practice, and Sound12:15-13:45 Lunch13:45-15:15  Session 2 (Chair: Hatice Dilek GÜLDÜTUNA)KOIZUMI Yurina: Reception of Christianity in Japan and its Influence on Various ArtsVasfi Emre ÖMÜRLÜ: Flow of a Least Known Zikir Example of Istanbul Tekke: Rifâî Kelîme-i Tevhîd ZikirFUJITA Takanori: Sound patterns for invocation to the supernatural in kagura, the Shinto ritual and Noh drama of Japan15:15-15:45  Tea Break15:45-17:45  Performance WorkshopVasfi Emre ÖMÜRLÜ : Experiencing the Least Known Sûfî Practice of Rifâî Kıyam Kelîme-i Tevhîd ZikirFUJITA Takanori: Yuri (“to Sway”) , the Sound Symbol Used to Revive the Solar Deity in Noh Drama18:30-  Dinner26 Febuary, 2025 (Day Two of the Conference: Artificial Expressions in between Practice and Meaning)09:30-10:30  Sesssion 3 (Chair: AKAHORI Masayuki)SUZUKI Manami: Melody and Lyrics in Cem Rituals of Alevi-Bektaşi: Music as a Form of Islam that Accompanies People Birhan GENCER, M.A.: Rifai Qiyâm Dhikr in the Tradition of Ümmü Kenan Lodge10:30-10:45  Tea Break10:45-11:45  Session 4 (Chair: İlknur BAHADIR)YAMAGUCHI Takumi:  Corporeality of Otherness: A Typology of Bodily Reactions at Sufi Ritual of Spirit Possession in MoroccoHatice Dilek GÜLDÜTUNA: Mânâ of Sema Mukâbele and Mevlevî Âyin Example Through Various Composed Pieces11:45-12:15  General Discussion (Chair: Akahori Masayuki)12:15-12:30  Closing Session (Closing greetings: Elif ERHAN, Chair: Suzuki Manami)  

17 ŞUB 2025

2024-2025 Akademik Yılı Bahar Dönemi Ders Programı için

2024-2025 Akademik Yılı Bahar Dönemi Ders Programı için TIKLAYINIZ

13 ŞUB 2025

Dilekçe Takip Sistemi

2024-2025 Bahar Dönemi itibariyle mazeret sınavı, dönem uzatma gibi talep dilekçeleri Ü.Ü. Dilekçe Takip Sistemi üzerinden gerçekleştirilecektir.Dilekçe Takip Sistemine öğrenciler st.uskudar.edu.tr uzantılı mail adresleri ve mail adreslerinin şifresi ile giriş yapabilmektedir.Sistemin nasıl kullanılacağına ilişkin bilgilendirme dokümanı için TIKLAYINIZ

Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü

Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü, 2014 yılı Temmuz ayında kurulmuştur. Enstitünün amacı tasavvufun bütüncül ve derinlikli bakışının kullanıldığı disiplinler arası çalışmalara dayalı, insanlığın huzur ve mutluluğa ulaşmasına hizmet edecek bir bilim ve sanat ortamı oluşturmaktır. Enstitü bir ihtisas kurumu olarak açacağı programlarla, bilimi, kendini ve dünyayı daha iyi anlamak için uğraş edinmiş, insanî ve ahlaki değerleri özümsemiş, sanata karşı duyarlı, düşünen, araştıran, yaratıcı, zamanın değerini bilen, çalışkan ve geniş hoşgörü sahibi bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir. Tasavvufa göre bilimin gayesi, bu değerleri bilgi olarak bilmenin ötesinde, hayatına geçirmek, insanlığın mutluluğu ve ilerlemesi için kullanmaktır.


Tasavvuf Kültürü ve Edebiyatı Anabilim Dalı Lisansüstü Programları

Tasavvuf Kültürü ve Edebiyatı Lisansüstü Programları içeriği; başta tasavvuf düşüncesi olmak üzere, tasavvuf tarihi, tasavvuf edebiyatı konularını birbirleriyle ve temel İslâm bilimleri ile bütünlüklü, İslâm düşünce ve medeniyet tarihi konuları başta olmak üzere sosyal bilimlerin çeşitli disiplinleri ile ilişkilendirilerek yapılandırılmıştır. Program, aynı zamanda, kendi kültür coğrafyamızı konu alan “İslâm medeniyeti, tasavvuf düşüncesi ve kültürü” perspektifine dayalı disiplinler arası kültür çalışmaları üretimine katkı sağlamayı hedeflemektedir. Daha yakından bakıldığında, bu coğrafyada medeniyet ve kültürle ilişkili neredeyse her çalışmanın tasavvuf alanına müracaat etmek durumunda olduğu görülür. Saha Araştırmaları (Area Studies) ve Dini Etütler (Religious Studies) alanlarında ülkemiz için yeni imkânlar sunabilir. Tasavvuf ile ilgili araştırmalar, günümüzde toplumbilim ve insan psikolojisiyle ilgilenenlere de yeni bakış açıları getirebilmektedir.


Tasavvuf Kültürü ve Edebiyatı Yüksek Lisans Programları

Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü, 2016 yılının Şubat ayında “Tasavvuf Kültürü ve Edebiyatı” başlıklı yüksek lisans programını başlatmış ve ilk öğrencilerini 2015-2016 öğretim yılı Bahar döneminde kabul etmiştir. Program, her branştan ilgiliye tasavvuf ve ilgili konularında lisansüstü eğitim yapma imkânı sağlamaktadır. Program tezli ve tezsiz yüksek lisans programları şeklinde düzenlenmiştir.


İslâm Medeniyeti, Düşüncesi, Tarihi ve Edebiyatı Doktora Programı

Enstitünün Tasavvuf Kültürü ve Edebiyatı Yüksek Lisans Programları kapsamında vermekte olduğu eğitim, bilimsel açıdan daha derin ve geniş imkânlar sunacak şekilde İslâm Medeniyeti, Düşüncesi, Tarihi ve Edebiyatı Doktora Programının açılmasıyla zenginleştirilmiştir. Ülkemizde edebiyat, tarih, din bilimleri, antropoloji, psikoloji vb. gibi temel alanlarda disiplinler arası müstakil doktora programı yok denecek kadar azdır. Bu program Beşeri Bilimler alanında disiplinler arası çalışmaların geliştirilmesine ve yeni yöntem arayışlarına katkı sağlamayı hedeflemektedir. Program ilk öğrencilerini 2019-2020 Güz Döneminde kabul etmiştir.

Haberler Tüm Liste

Üniversitemizle ilgili “AKLINDA NE VARSA” bize sor!