Tasavvuf Kültürü ve Edebiyatı Yüksek Lisans Programı

2019-2020 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ BAŞVURU DUYURUSU

TASAVVUF KÜLTÜRÜ VE EDEBİYATI TEZLİ/TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

Başvurular 3 Aralık 2019 tarihinde başlayacak olup, 6 Şubat 2020 tarihine kadar aşağıda belirtilen adres üzerinden yapabilir.

Programa Üniversitelerin 4 yıllık lisans bölümlerinden mezun her branştan ilgili adaylar başvurabilir. Üniversiteyi yurt dışında tamamlamış olan adaylarda YÖK denkliği şartı aranmaktadır.

Tezli Yüksek Lisans Programına müracaat edecek adayların ALES sınavından herhangi bir puan türünde son beş yıl içerisinde, en az 55 almış olmaları gerekmektedir. Yabancı uyruklu öğrenciler için ALES puanı şartı aranmamaktadır.

Tezsiz Program müracaat eden adaylarda ALES şartı aranmamaktadır.

Tasavvuf Kültürü ve Edebiyatı Tezli veya Tezsiz Yüksek Lisans Programlarına yazılı sınav ile öğrenci kabul edilecektir. Gerçekleştirecek sınav, alanla ilgili bir bilim sınavı olmayıp, adayın program hakkında beklentilerinin ve mevcut ilgilerinin belirlenmesine yönelik olarak yapılacaktır. Sınava katılacak adayların sınav öncesinde ön kayıt yaptırmış olması gerekmektedir.

Programa müracaat eden adaylar aşağıda belirtilen tarihlerin birisinde yazılı sınava gireceklerdir.

Yazılı Sınav Tarihleri

4 Ocak 2020 Cumartesi Saat 14.30

7 Şubat 2020 Cuma Saat 10.30

Yazılı Sınav Yeri

Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü

Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşke A Blok, Altunizade Mh. Haluk Türksoy Sk. No: 14 Üsküdar/ İstanbul

Sınav Sonuçlarının Açıklanması

Programa kabul edilen adaylara yazılı sınav sonuçlarının değerlendirilmesinin ardından iki iş günü içinde e-posta yolu ile bildirim yapılacaktır.

Programa kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrenciler 06 Ocak - 14 Şubat 2020 tarihleri arasında Öğrenci İşlerine başvurarak kayıtlarını yaptırabilirler.

Dersler 17 Şubat 2020 tarihinde başlayacaktır.

İsteğe Bağlı 1 Yıl Arapça Hazırlık

Programa kabul edilen öğrenciler isteğe bağlı olarak 1 yıl Arapça Hazırlık okuyabileceklerdir. Arapça Hazırlık Programı Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü ile 29 Mayıs Üniversitesi ARÖMER işbirliğiyle, 29 Mayıs Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek okulunda gerçekleştirilmektedir. Hafta içi gündüz saatlerinde, her gün 6 saat olan program toplam 6 kur ve 900 saatten oluşmaktadır. Arapça Hazırlık Programı, öğrencinin azami süresine dahil edilmez.

Arapça Hazırlık Programı çalışmalarını Arapça kaynaklar üzerinde yürütmek isteyen öğrencilere önerilmektedir, Tasavvuf Kültürü ve Edebiyatı Yüksek Lisans Programının genel gereklilikleri arasında yer almamaktadır. Ancak zamanı ve ilgisi olan öğrencilere değerli bir imkân olarak sunulmaktadır.

Tasavvuf Kültürü ve Edebiyatı Tezli Yüksek Lisans Programının Teknik Özellikleri

Tezli Yüksek Lisans Programı toplam dört yarıyıldan oluşmaktadır. Programı tamamlamak için öğrenciye tanınan maksimum süre 6 dönem olarak yönetmelikle sabittir.

Program bir yarıyıl Bilimsel Hazırlık içermektedir. Bilimsel Hazırlık süresi program süresine dahil edilmez. İlahiyat Fakültesi mezunları Bilimsel Hazırlıktan muaf olacaktır.

Program kapsamında öğrenci 5 adet zorunlu, 4 adet seçmeli ders ve bir seminer alacak ve tezini teslim edecektir.

Tasavvuf Kültürü ve Edebiyatı Tezsiz Yüksek Lisans Programının Teknik Özellikleri

Tasavvuf Kültürü ve Edebiyatı Tezsiz Yüksek Lisans Programı toplam 3 yarıyıldan oluşmaktadır. Programı tamamlamak için tanınan maksimum süre 3 dönem olarak yönetmelikle sabittir.

Program kapsamında öğrenci 7 adet zorunlu, 3 adet seçmeli ders ve bir dönem projesi teslim edecektir.

* Tezsiz programdan Tezli programa geçiş imkânı bulunmaktadır.

2019-2020 AKADEMİK YILI ÖĞRENİM ÜCRETLERİ

TEZLİ Tasavvuf Kültürü ve Edebiyatı Yüksek Lisans Programı

• Bireysel Başvurularda %30 Burslu tutar toplam 27725 TL (KDV Dahil) 'dir. Bu meblağ 3 derslik Bilimsel Hazırlık dönemini de kapsamaktadır. Bilimsel Hazırlık ders ücreti %30 burslu olarak 1575 TL üzerinden hesaplanmıştır.
  • İlahiyat Fakültesi Mezunlarının ödeyeceği toplam tutar 23000 TL (KDV Dahil) olup Bilimsel Hazırlık ücreti içermemektedir.
  • Üsküdar Üniversitesi Mezunlarına %50 Burslu tutarı toplam 19835 TL (KDV Dahil)

Açıklamalar:

• Tezli yüksek lisans program ücreti 4 yarıyılı kapsamaktadır.
  • Yüksek lisans programlarına tez ücreti dahildir.
  • Yukarıdaki eğitim sürelerinin uzaması halinde her dönem bir ders ücreti ile ücretlendirilir. Örneğin bu dönem Üniversitemizin uyguladığı meblağ 2250 TL'dir.
  • Tezli yüksek lisans programlarında anlaşmalı banka kredi kartları ile 12, anlaşmalı banka mevduat hesabı ile 12-18 taksit ile taksitlendirilebilir. %25 peşinat ödenmesi durumunda 24 taksit ile taksitlendirilebilir.
  • Kullanılabilir limiti öğrenim ücretini ödemeye yeterli İş Bankası, Yapı Kredi, Türkiye Finans, Garanti, tüm Maximum, World ve tüm Bonus kredi kartlarıyla ödeme yapılabilir.
  • Peşin ödemelerde %5 peşin ödeme indirimi uygulanır.
  • Ayrıca kurum bursu uygulanmamaktadır.

TEZSİZ Tasavvuf Kültürü ve Edebiyatı Yüksek Lisans Programı

• Bireysel Başvurularda %30 Burslu tutarı toplam 17250 TL (KDV Dahil)
  • Üsküdar Üniversitesi Mezunlarına %50 Burslu tutarı toplam 12325 TL (KDV Dahil)

Açıklamalar:

• Tezsiz Yüksek lisans program ücreti 3 yarıyılı kapsamaktadır.
  • Tezsiz yüksek lisans programlarında anlaşmalı banka kredi kartı ya da anlaşmalı banka mevduat hesabı ile maksimum 12 taksit ile taksitlendirilebilir.
  • Peşin ödemelerde %5 peşin ödeme indirimi uygulanır.
  • Ayrıca kurum bursu uygulanmamaktadır.

Üniversitemizle ilgili “AKLINDA NE VARSA” bize sor!