Tasavvufi Eser Okumaları




TASAVVUF ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMLARI

Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü, tasavvuf alanında düzenlemekte olduğu eğitimlere Uzaktan Eğitim imkânı eklemiştir. Bu şekilde Enstitümüzde Eğitim Programları kapsamındaki dersler, internet kanalıyla kişinin bulunduğu her yerden izlenebilecektir. Böylece yüz yüze yapılmakta olan dersler, uzaktan canlı olarak izlenebileceği gibi, sabit videolar halinde saate bağlı olmaksızın seyredilebilecektir.

Programlara kayıt için herhangi bir tarih sınırlandırması bulunmamaktadır. Katılımcılar, Uzaktan Eğitim Programına diledikleri zaman kaydolabilir ve kayıt tarihinden itibaren altı ay süreyle programa sistemden erişebilirler.

Enstitümüz, Uzaktan Eğitim Programlarına, 11 Şubat 2017 Tasavvufî Eser Okumaları Eğitim Programı ile başlamaktadır. Bu dönem yalnızca bu program kapsamında uzaktan eğitim imkânı vardır. Önümüzdeki dönemlerde Uzaktan Eğitim Programlarımızın sayısı artırılarak katılımcılarımıza daha fazla Eğitim Programına ulaşma imkânı sağlanacaktır.


UZAKTAN EĞİTİM - TASAVVUFÎ ESER OKUMALARI PROGRAMI 

İlâhiyât-ı Ken’ân 

Cemalnur SARGUT, Dilek GÜLDÜTUNA, Dr. 

  • Program 6 hafta Cemalnur Sargut ve 6 hafta Dilek Güldütuna tarafından verilecek olup 12 hafta sürmektedir.
  • 11 Şubat 2017-13 Mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.
  • Canlı Yayın - Cumartesi 09.00- 11.00
  • Uzaktan Eğitim-Program ücreti: 
    • Yurt içi katılımcılar için 400 TL (KDV dahil) 
    • Yurt dışı katılımcılar için 100 Euro (KDV dahil)

 

UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMINA KAYIT

Uzaktan eğitim program ücreti ödendikten sonra, katılımcının e-posta adresine üç gün içerisinde kullanıcı adı ve şifresini bildiren bir bilgi mesajı ulaştırılacaktır. Kayıtlı kullanıcı http://sufi.uskudar.edu.tr/ adresine erişerek, her hafta isterse program saatinde canlı olarak ya da daha sonra video kaydından eğitim programını takip edebilecektir. Dersler internet erişimli tüm elektronik cihazlar kullanılarak izlenebilecektir.

 

PROGRAM ÜCRETİ NASIL ÖDENEBİLİR?

  • Kredi kartı ile online ödeme (En fazla 4 taksit)
  • Kredi kartı ile üniversitede ödeme (En fazla 4 taksit)
  • EFT veya havale ile ödeme

Ödeme işlemleri ve ayrıntılı bilgi için TIKLAYINIZ

 

TASAVVUFÎ ESER OKUMALARI PROGRAMI KAPSAMI

Ken’ân Rifâî Hazretleri (1867-1950) Türk Tasavvuf tarihinin 20. yüzyıldaki en önemli ve tesirli mutasavvıf şahsiyetlerinden birisi olarak, ilmi, irfânı ve aşkı ile derin izler bırakmıştır. Osmanlı’nın son ve cumhuriyetin ilk dönemini içine alan hayatında, sohbetleri ve eserleri ile tasavvufî çevrelerin yanısıra deǧişik sosyal çevrelerden, devrin şeyhülislamları ve farklı tarîklerin şeyhleri de dâhil olmak üzere her yaş ve eǧitim grubundan insanı etkilemiş, bu miras günümüz tasavvuf anlayışına ve mânevî hayatına da her yönüyle nüfuz etmiştir.

Aynı zamanda çok kuvvetli bir şair olan Ken’ân Rifâî Hazretleri’nin şiirlerinin toplandıǧı İlâhiyât-ı Ken’ân, onun diǧer eserleri arasında özel bir yere sahiptir. Kendi ifadesiyle, Hz. Mevlânâ’nın Mesnevî’si Kur’ân’ın şerhi, Niyâzî-i Mısrî’nin Divân’ı Mesnevî’nin şerhi ve İlâhiyât-ı Ken’ân da bu divanın şerhidir. Bu yönüyle İlâhiyât-ı Ken’ân bir yandan Ken’ân Rifâî’nin mânevî dünyasını ve tasavvufî neşvesini aksettiren zengin bir kaynak teşkil ederken, diǧer yandan ise Türk tasavvuf edebiyatı ve şiirinin 20. yüzyılda eriştiği noktayı aydınlatmaya katkısı bakımından da önem taşımaktadır.

Ken’ân Rifâî Hazretleri’nin İlâhiyât’ındaki şiirlerin çoǧu, klasik divanlardan farklı olarak, içeriklerini aksettirecek şekilde isimlendirilmiştir. Bu dersin içeriğini Ken’ân Rifâî’nin İlâhiyât’ından seçilmiş, değişik konularda yazılan şiirleri oluşturmaktadır. Her derste İlâhiyât-ı Ken’ân’dan şiirler seçilerek değerlendirilecektir.

 

TASAVVUFİ ESER OKUMALARI PROGRAM TAKVİMİ               
TARİH  (09.00 - 11.00)
ÖĞRETİM ELEMANI
11 Şubat 2017 Cumartesi
Cemalnur SARGUT/Arzu Eylül YALÇINKAYA
18 Şubat 2017 Cumartesi
Dr. Hatice Dilek Güldütuna
25 Şubat 2017 Cumartesi
Cemalnur SARGUT/Arzu Eylül YALÇINKAYA
04 Mart 2017 Cumartesi
Dr. Hatice Dilek Güldütuna
18 Mart 2017 Cumartesi
Cemalnur SARGUT/Arzu Eylül YALÇINKAYA
25 Mart 2017 Cumartesi
Dr. Hatice Dilek Güldütuna
01 Nisan 2017 Cumartesi
Cemalnur SARGUT/Arzu Eylül YALÇINKAYA
08 Nisan 2017 Cumartesi
Dr. Hatice Dilek Güldütuna
15 Nisan 2017 Cumartesi
Cemalnur SARGUT/Arzu Eylül YALÇINKAYA
22 Nisan 2017 Cumartesi
Dr. Hatice Dilek Güldütuna
06 Mayıs 2017 Cumartesi
Cemalnur SARGUT/Arzu Eylül YALÇINKAYA
13 Mayıs 2017 Cumartesi
Dr. Hatice Dilek Güldütuna


Üniversitemizle ilgili “AKLINDA NE VARSA” bize sor!