Tasavvuf Eğitimi Programları kayıtları başlıyor.

• Tasavvuf Eğitimi Programları kayıtları başlıyor.

2016-2017 Güz Dönemi Tasavvuf Eğitimi Programları

Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü, Tasavvuf Eğitim Programlarının 4. döneminde yeni öğrencilerini almaya hazırlanıyor. Bu güne kadar 800 kişinin eğitim aldığı bu programların amacı; insanların iç dünyasını derinleştiren, zenginleştiren manevî gelişim yolculuğunda insanî ve ahlakî değerleri özümseten tasavvuf anlayışını akademik bir zeminde öğrenmeye odaklanıyor. Bu programlarda; Cenab-ı Hak’la, kendisiyle ve toplumla barışık, güzel ahlak sahibi, huzurlu ve mutlu insan olma yolundaki bilgiler yanında asıl olarak bu bilgilerin yaşanması, hayata değer katmasını sağlayan tasavvuf anlayışı din, bilim, edebiyat ve sanat bütünlüğü içinde ele alınıyor.

Enstitü bu amaçla 2016-2017 Güz Döneminde altı farklı eğitim programı düzenliyor. Tasavvufa ilgi ve merak duyan her yaş, eğitim ve meslek sahibine açık olan bu eğitim programları şunlardır:

Tasavvufa Giriş I ve Tasavvufa Giriş II

Bu programların her biri hafta içi Cuma ve hafta sonu Cumartesi günleri olmak üzere 2 ayrı grup halinde 15 hafta boyunca 60 saat dersten oluşuyor. Tasavvuf Tarihine Giriş, Tasavvuf Düşüncesine Giriş, Metinlerle Tasavvuf, Tasavvuf Terimleri ve Tasavvuf Klasikleri gibi derslerin yer aldığı programlarda dersler Prof. Dr. Emine Yeniterzi, Doç. Dr. Osman Nuri Küçük, Yard. Doç. Dr. Ahmet Murat Özel, Cemalnur Sargut, Dr. Muhammed Bedirhan ve Öğr. Yrd. Arzu Eylül Yalçınkaya tarafından veriliyor. Ayrıca tasavvufun diğer disiplinlerle ilişkisi kapsamında başta Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan olmak üzere çok değerli bilim ve sanat insanları çeşitli başlıklarda seminerler sunacaklardır.

Tasavvufî İrfan Işığında Kur’an ve Resulullah

On beş hafta boyunca toplam 30 saat dersten ve iki kurdan oluşan ve Cumartesi günleri gerçekleştirilen bu programda Doç. Dr. Osman Nuri Küçük, Kur’an-ı Kerim ve hadis-i şerifleri temel edinerek şekillenen tasavvuf geleneğini ele almaktadır. Programa önceki dönemden devam eden katılımcılar çalışmalarına üçüncü kurdan hafta içi Perşembe günü sürdüreceklerdir.

Tasavvufî Eser Okumaları

Hafta içi Cuma, hafta sonu Cumartesi iki grup hâlinde düzenlenen toplam 30 saatlik bu programda Yard. Doç. Dr. Ahmet Murat Özel de İbn Atâullâh el-İskenderî’nin Hikem-i Atâiyye, Cemalnur Sargut ve Öğr. Yrd. Arzu Eylül Yalçınkaya  Ken’an Rifâî’nin 20. Asrın Işığında Müslümanlık ayrıca Abdülkerim el-Cîlî’nin İnsan-ı Kâmil; adlı eserlerini çalışılmaktadır.

Mevlâna ile Manevî Gelişim ve Yaşam Bilgeliği

İki yıl olarak yapılandırılmış olan program 4 kurdan oluşmaktadır. On iki hafta boyunca Perşembe günleri düzenlenen ve 24 saatten oluşan programda Doç. Dr. Osman Nuri Küçük, Mesnevî dersleri ile her insanın kendi iç arkeoloji sürecine dair temel sezgisel yöntemler ve yaşam bilgeliği üzerinde durmaktadır. Programa, geçtiğimiz dönem birinci kuru tamamlamış olan katılımcılar kabul edilecektir.

Tasavvuf ve Sinema Okumaları

Altı hafta olarak planlanan bu çalışma, katılımcılara sinema ve sinema dilinden üzerinden, insanı ve hayatı tasavvufi bir bakış açısıyla değerlendirmelerinde kapılar aralayacaktır. Program Cemalnur Sargut tarafından verilmektedir.

Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsünün Tasavvuf Eğitim Programları hakkında daha ayrıntılı bilgiye ulaşmak için adres: http://tasavvuf.uskudar.edu.tr/