ULUSLARARASI TASAVVUF ARAŞTIRMALARI YAZ OKULU BAŞVURU VE KAYIT DUYURUSU

• ULUSLARARASI TASAVVUF ARAŞTIRMALARI YAZ OKULU BAŞVURU VE KAYIT DUYURUSU

Aşağıda yer alan mevcut program askıya alınmıştır. Değişen şartlar içerisinde gelişmeler duyurulacaktır.

Uluslararası Tasavvuf Araştırmaları Yaz Okulu

9-19 Temmuz 2020

Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü, İstanbul, Türkiye

Program hakkında

Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü Kerim Vakfının destekleriyle 9-19 Temmuz 2020 tarihleri arasında II. Uluslararası Tasavvuf Araştırmaları Yaz Okulu düzenlenecektir.

Yaz Okulu kapsamında TSV571 Tasavvuf Araştırmalarında Özel Konular (3 kredi-6 AKTS) yüksek lisans dersi ile TSV605 (3 kredi-8 AKTS) Tasavvuf Araştırmalarında Özel Konular başlıklı doktora dersi ve bu kapsamda Arapça, Farsça ve Osmanlı Türkçesi tasavvuf metinleri çalışmaları yapılandırılmıştır.

• Yaz okulu programı ders içerikleri doğrultusunda, Süleymaniye Kütüphanesi ve Başbakanlık Osmanlı Arşivlerinde incelemelerde bulunulacaktır. Ayrıca tarihî mekânlara ziyaretleri içeren kültür gezileri düzenlenecektir.
  • Program sonunda halka açık bir panel gerçekleştirilecek ve öğrencilere yaz okulu sertifikaları verilecektir.

• Programın dili İngilizcedir. Program kapsamındaki bazı dersler ve halka açık panelde simultane tercüme desteği sağlanacaktır.

Müracaat şartları

1. Türkiye ve yurt dışındaki lisansüstü programlarına kayıtlı öğrenciler,

2. Türkiye ve yurt dışındaki yükseköğretim kurumları ve enstitülerinde doktora sonrası çalışmalar yapan araştırmacılar ve/veya öğretim elemanları,

Yukarıdaki maddeler kapsamındaki başvurular müracaat tarihinden itibaren üç gün içerisinde değerlendirilerek cevaplandırılacaktır.

3. Ayrıca program kontenjanına göre değerlendirilmek üzere Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsünün yaşam boyu eğitim programlarının katılımcıları ve müracaat şartlarına uygun olarak akademik başarısını belgeleyebilen lisans öğrencileri başvurabilirler.

Bu madde kapsamındaki başvuruların kabul durumları Haziran ayında duyurulacaktır.

Lisansüstü Öğrencilerinden İstenen Belgeler

1. Başvuru formu,

2. Güncel özgeçmiş*,

3. Bir referans mektubu (Bir öğretim üyesi tarafından yazılacak)*,

4. Yaz Okulu programına katılım isteğinizin sebeplerini açıklayan bir sayfalık bir yazı*,

5. TC kimlik kartı fotokopisi ve/veya TC vatandaşı olmayanların pasaportlarının ilk sayfası*

*Yıldızla işaretli olan maddeler Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü lisansüstü programlarına kayıtlı olan öğrencilerden istenmemektedir.

Lisansüstü programlarda öğrenci olmayanların, başvuru formunu doldurarak özgeçmişlerini ve kimliklerinin kopyasını elektronik olarak göndermeleri gerekmektedir. Değerlendirmeler sonrasında ek belge istenebilir. Bu madde kapsamındaki başvuruların kabul durumları en geç 20 Haziran tarihinde duyurulacaktır.

Başvuru Formu için TIKLAYINIZ

Yaz Okulu Kayıt Ücreti ve Kayıt İşlemlerinin Tamamlanması

A. Türkiye'den Yaz Okuluna Kabul Edilenler

Erken Kayıt

Kayıt işlemlerini 23 Mayıs 2020 tarihine kadar tamamlayacak olan:

Üsküdar Üniversitesi öğrencileri için 3000 TL'dir (KDV Dahil)

diğer katılımcılar için 3750 TL'dir (KDV Dahil)

Geç Kayıt

24 Mayıs-30 Haziran 2020 tarihleri arasında alınacak kayıtlar:

Üsküdar Üniversitesi öğrencileri için 3250 TL'dir (KDV Dahil)

diğer katılımcılar için 4000 TL'dir (KDV Dahil)

B. Yurt Dışından Yaz Okuluna Kabul Edilenler

Programa yurt dışından müracaat edecek olanlar için gerekli bilgiler aşağıdaki linkte yer almaktadır.

Yaz okuluna yurt dışından katılacak öğrencilerin uçak biletlerini alarak sufisummerschool@uskudar.edu.tr adresine göndermeleri ön kayıt için gerekli şarttır.

Üsküdar Üniversitesi Yaz Okuluna yurt dışından katılacak öğrencilere konaklama imkânı sağlanmaktadır.

Yaz Okuluna kabul edilenlerin en geç 30 Haziran 2020 tarihine kadar program ücretini ödeyerek kesin kayıt işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir. Kayıt işlemlerini tamamlayanlara yaz okulu kimlik kartları verilecektir.

PROGRAM İÇİN TIKLAYINIZ