2018– 2019 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU

• 2018– 2019 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU

Tasavvuf Kültürü ve Edebiyatı Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans Programı

Programa Başvuru ve Ön kayıt

Başvurular 3 Aralık 2018 tarihinde başlayacak olup,  25 Ocak tarihine kadar aşağıda belirtilen adres üzerinden yapabilir.

Programa Üniversitelerin 4 yıllık lisans bölümlerinden mezun her branştan ilgili adaylar başvurabilir. Üniversiteyi yurt dışında tamamlamış olan adaylarda YÖK denkliği şartı aranmaktadır.

Tezli Yüksek Lisans Programına müracaat edecek adayların ALES1,2, ’ten, herhangi bir puan türünde son beş yıl içerisinde, en az 55 almış olmaları gerekmektedir.

Tezsiz Program müracaat eden adaylarda ALES şartı aranmamaktadır3.

Tasavvuf Kültürü ve Edebiyatı Tezli veya Tezsiz Yüksek Lisans Programlarına yazılı sınav ile öğrenci kabul edilecektir. Gerçekleştirecek sınav, alanla ilgili bir bilim sınavı olmayıp, adayın program hakkında beklentilerinin ve mevcut ilgilerinin belirlenmesine yönelik olarak yapılacaktır. Sınava katılacak adayların sınav öncesinde ön kayıt yaptırmış olması gerekmektedir.

Programa müracaat eden adaylar aşağıda belirtilen tarihlerin birisinde Yazılı Sınava gireceklerdir.

Yazılı Sınav Tarihleri

12 Ocak 2019                   Cumartesi           Saat 11.00

26 Ocak 2019                   Cumartesi           Saat 11.00

Yazılı Sınav Yeri

Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü

Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşke A-Blok, Altunizade Mh. Haluk Türksoy Sk. No: 14 Üsküdar/ İstanbul

Sınav Sonuçlarının Açıklanması

Programa kabul edilen adayların isimleri, yazılı sınav sonuçlarının değerlendirilmesinin ardından iki gün içinde Enstitünün web sitesinden duyurulacaktır.

Kesin Kayıt İşlemleri

Programa kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrenciler 14 Ocak - 6  Şubat 2019 tarihleri arasında Öğrenci İşlerine başvurarak kayıtlarını yaptırabilirler.

Programlar hakkında ayrıntılı bilgi için TIKLAYINIZ

Yabancı uyruklu öğrenciler için ALES puanı şartı aranmamaktadır.

Halen Tezsiz Yüksek Lisans Programına kayıtlı bulunan ve Tezli Programa geçiş yapmak isteyen öğrencilerin, ALES belgesinin de ekli olduğu bir dilekçe ile Enstitü Sekterliğine müracaat etmeleri gerekmektedir.

Tezsiz Programa kabul edilen adaylar, ilk iki dönem içerisinde gerekli ALES ve Enstitü tarafından belirlenecek olan kriterleri sağladıkları takdirde, Enstitü Yönetim Kurulu Kararı ile Tezli Programa geçiş yapabilmektedir.