Program Hakkında
Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü, Sufi Corner ve Kerim Vakfı desteğiyle 10-14 Temmuz 2024 tarihleri arasında “İnsan, Tasavvufî Düşünce ve Şifâ" konferans serisi formatında bir eğitim programı düzenleyecektir. Program Üsküdar Üniversitesinde yüz yüze gerçekleştirilecektir. Programın dili İngilizce ve Türkçedir.
Son başvuru tarihi: 3 Temmuz 2024, Çarşamba
Ü.Ü. Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü tarafından düzenlenen ücretli bir eğitim programıdır.
Katılımcılara Üsküdar Üniversitesi tarafından Program Sertifikası verilecektir.
Programda 15 araştırmacı tarafından 20 konferans verilecektir.
Katılımcılar bu araştırmacılarla yüz yüze tanışma ve soru sorma imkânı bulacaklardır.
Konferanslar aynı zamanda çevrimiçi (online) takip edilebilecektir.
Tüm konferanslar Türkçe ve İngilizce simultane tercüme yapılacaktır
Program sonrasında konferansların video kayıtları katılımcıların erişimine 6 ay süreyle açık olacaktır.
Tüm ilgilenenler programa lectureseries@uskudar.edu.tr adresinden programa başvurabilir.
İrtibat telefonları: 0090 216 400 2222 - 2851
Program detayları için TIKLAYINIZ.
Program Başvurusu
Başvurular 15 Nisan 2024 itibariyle başlayacaktır.
1. Başvuru formu için TIKLAYINIZ
2. Güncel özgeçmiş (Yaş, eğitim durumu, meslek, dil becerileri, tasavvufa olan ilgi vb. bilgileri içeren en fazla 300 kelime uzunluğunda bir özgeçmiş olmalıdır.)
3. TC kimlik kartı fotokopisi ve/veya TC vatandaşı olmayanların pasaportlarının ilk sayfası
4. Program ücreti ödeme dekontu
*Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü lisansüstü programlarına kayıtlı veya mezun öğrencilerden istenmemektedir.
Programa kaydolmak isteyenlerin başvuru formunu doldurarak, özgeçmişlerini ve kimliklerinin/pasaportlarının kopyasını ve program ücretini yatırdıklarına dair dekontu lectureseries@uskudar.edu.tr adresine göndermeleri gerekmektedir.
Tüm soru ve görüşleriniz için lectureseries@uskudar.edu.tr adresi üzerinden ve/veya 0216 400 2222/2851 nolu telefon numarasından Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsüne ulaşabilirsiniz.
Program Ücreti
A. Türkiye’den Yapılan Başvurular
Program ücreti:
Üsküdar Üniversitesi öğrencileri ve mezunları için (KDV Dahil) 6.800,00 TL’dir.
Diğer katılımcılar için (KDV Dahil) 11.000,00 TL’dir.
Tüm katılımcılar için Yapı Kredi, Garanti, tüm World ve tüm Bonus kredi kartlarıyla 4 veya 6 taksit yapılabilmektedir.
B. Yurt Dışından Yapılan Başvurular
Program ücreti: 600 $
Daha önce Ü.Ü. Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü Uluslararası Yaz Okulu Programlarından en az birinden sertifika almış katılımcılar için ücret 500 $’dır.
Online ödeme sayfası: https://tasavvuf.uskudar.edu.tr/online-odeme
Konuşmacılar:
Gholamreza Aavani: Profesör Gholemreza Aavani, İranlı bir filozof ve Tahran’daki Shahid Beheshti Üniversitesinde emekli felsefe profesörüdür. 1964 yılında Beyrut’taki Amerikan Üniversitesinden felsefe lisans derecesi ile mezun oldu. Tahran Üniversitesinden 1968 yılında felsefe alanında yüksek lisans derecesi aldıktan sonra 1976 yılında, aynı üniversitede Seyyid Hüseyin Nasr’ın gözetiminde doktorasını tamamladı. Aavani, İran felsefesinin gelişim ve yaygınlaşma sürecinin hızlandırılmasında büyük etkiye sahiptir. Aynı zamanda Uluslararası Felsefe Dernekleri Federasyonunun yürütme kurulu üyesi ve Uluslararası İslam Felsefesi Derneğinin ilk başkanıdır. Ayrıca Çin'deki Pekin Üniversitesi'nde Kenan Rifai Seçkin İslam Araştırmaları Profesörü olarak görev yapmıştır.
Omneya Ayad: Dr. Öğr. Üyesi Ayad, Kahire’deki Amerikan Üniversitesinden Gazetecilik ve Kitle İletişimi alanında lisans eğitimini tamamladıktan hemen sonra, Al-Azhar Üniversitesinde Sufi Arap ve İslam Araştırmaları Akademisinde lisans eğitimi gördü. Yüksek lisansını, Kahire Amerikan Üniversitesinde tamamladıktan sonra, İngiltere Exeter Üniversitesinde Arapça ve İslam çalışmaları Enstitüsünde doktoraya başladı. “İbn Ajība (d. 1224/1809) ve Kur’ân’ın engin uzmanlığı: Fas Sufi Geleneğinde Aşk” konulu tezi ile doktora derecesini aldı. Yüksek lisans eğitimi sırasında Kahire Amerikan Üniversitesinde İslam Tarihi alanında araştırma görevlisi olarak çalıştı. Ayrıca Exeter Üniversitesindeki Arapça ve İslam Araştırmaları Enstitüsünde son iki yıl boyunca, araştırma görevlisi olarak görev yaptı ve lisans öğrencileri için Arapça derslerini verdi.
William C. Chittick: Profesör Chittick, Stony Brook Üniversitesi, Asya ve Asya-Amerikan Araştırmaları Bölümü New York Devlet Üniversitesinde, Karşılaştırmalı Araştırmalar Bölümü profesörü olup tasavvuf alanındaki çalışmalarıyla tanınmaktadır. Lisansını Ohio Wooster Koleji’nde tarih alanında aldıktan sonra doktorasını 1974’te Tahran Üniversitesi’nde Fars edebiyatı alanında tamamlamıştır. Tahran’da Aryamehr Teknik Üniversitesi, Beşeri Bilimler Bölümünde Karşılaştırmalı Dinler alanında çalışmış, İran İslâm Devrimi’nden önce İran Kraliyet Felsefe Akademisi’nde öğretim üyeliği görevlerinde bulunmuştur. 1979’da Amerika Birleşik Devletleri’ne dönerek dini araştırmalar alanında çalışmalarını sürdürmüştür. 2012’de Pekin Üniversitesi Ken’an Rifâî İslâm Araştırmaları Kürsüsü profesörü olarak bir sene görev yapmıştır. Bu kürsüde İslâm düşüncesinin temel meseleleri ile İbn-i Sinâ, İbn-i Arabî ve Abdurrahman Câmî gibi büyük mutasavvıfların bakışlarının incelendiği dersler vermiştir. Kitapları çok sayıda dile çevrilmiş olup, yirmi beş kadar çeviri eseri ve İslâm düşüncesi, Tasavvuf, Şiîlik ve Fars Edebiyatı alanında çok sayıda makalesi bulunmaktadır. Özellikle Muhyiddin İbnü’l Arabî ve Mevlânâ Celâleddin Rûmî gibi sûfî yazar ve şairlerinin yazılarını İngilizceye tercüme edip yorumladığı eserlerle tanınan Profesör Chittick, halen tasavvuf ve İslâm felsefesi alanında çeşitli araştırma projelerinde çalışmakta ve İslâm Klasikleri, Hinduizm ve dini araştırmalar alanının diğer konularına dair dersler vermeye devam etmektedir.
Carl W. Ernst: Profesör Ernst, 1973’te Stanford Üniversitesinde dinlerin karşılaştırılması üzerine yaptığı çalışma ile tanınmıştır. Doktorasını 1981’de Harvard Üniversitesinden alan Ernst, 1981-1992 yılları arasında Pomona College’da öğretim üyeliği yapmıştır. Çalışmalarında Batı ve Güney Asya’ya odaklanan Ernst’in Arapça, Farsça ve Urduca araştırmaları temel alan basılı yayınları başlıca şu üç alanda toplanmaktadır: İslami etütlerde genel ve kritik meseleler, modernite öncesi ve günümüz tasavvufu, Hint-Müslüman kültürü. Ernst 2005 yılında Hz. Muhammed’in Yolunda İslâmiyeti Günümüz Dünyasında Yeniden Düşünmek adlı kitabı ile “DOST İslâm’a Hizmet Ödülü”ne lâyık görülmüş ve eser Türkçeye çevrilmiştir. 2009 yılında Chapel Hill North Carolina Üniversitesi, Din Araştırmaları Bölümü adına TÜRKKAD ile ortaklaşa olarak Ken’an Rifai İslâm Araştırmaları Kürsüsünün kuruluşunu gerçekleştirmiştir. Tasavvuf üzerine yapmış olduğu çalışmalar, özellikle Hint alt kıtası ve İran kültürü kapsamında, İslam tasavvufunun edebi, tarihsel ve çağdaş yönlerine odaklanmıştır. UNC Orta Doğu ve İslam Araştırmaları Merkezi’nin eş direktörü ve Kuzey Carolina Üniversitesi Yayınlarının İslam Medeniyeti ve Müslüman Çevreler Serisinin Yazı İşleri Müdür Yardımcısıdır.
H. Dilek Güldütuna: Dr. Öğr. Üyesi Güldütuna, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden mezun oldu. Koşuyolu Kalp ve Araştırma Hastanesinde Anesteziyoloji ihtisasını tamamladı. Frankfurt’ta Prof. Fuat Sezgin’in Arap-İslam Bilimler Tarihi Enstitüsünde üç senelik Arapça eğitimini bitirdi. 2005-2011 yılları arasında Frankfurt Johann Wolfgang Goethe Üniversitesinde İslâm Araştırmaları üzerine “Konstruktionen des weiblichen bei Ken’ân Rifâî: Das weibliche als Spiegel der göttlichen Wirklichkeit” (Ken’an Rifai’de Hakk’ın Aynası Olarak Kadın) isimli teziyle doktorasını, aynı üniversitenin İslam ve Din Bilimleri bölümünde, “Buchstabensymbolik bei Ibn Arabî” (İbn Arabi’de Harf Sembolizmi) adlı teziyle de yüksek lisansını tamamladı. Halen, Frankfurt Johann Wolfgang Goethe Üniversitesi’nde Tasavvuf alanında dersler vermektedir. Sembolizm, İbn Arabi’de harf sembolizmi, İslam tasavvufunda kadının rolü ve sembol olarak dişilik ve erkeklik, İslam kültürünün düşünce ve bilimler tarihindeki rolü ve batıdaki etkileri gibi konular başlıca ilgi alanlarını teşkil etmektedir.
Kenan Gürsoy: Prof. Dr. Kenan Gürsoy yüksek öğrenimini Fransa’da Rennes Üniversitesi ve Paris Sorbonne (Paris IV) Üniversitesinde tamamladı. Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümünde asistan olarak göreve başladı. 1979’da Felsefe Doktoru, 1982’de Yardımcı Doçent, 1983’te Sistematik Felsefe-Mantık alanında Doçent unvanlarını aldı. Bu arada, bir yıl daha Fransa’da Paris-Ouest-Nanterre-la-Défense (Paris X) Felsefe Bölümünde araştırmalarda bulunmak üzere görevlendirildi (1981-1982). 1984 yılı Kasım ayından itibaren ise, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Felsefe Bölümünde, Felsefe Tarihi Anabilim Dalında Doçent olarak vazifeye başladı; 1989 Ocak ayında, burada Profesör oldu. 1997’den 2009’a kadar Galatasaray Üniversitesi’nde önce İletişim Fakültesinde, sonra Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümünde Öğretim Üyesi ve sonrasında 2000-2009 yılları arasında Galatasaray Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı olarak görev yaptı. 2009-2014 arasında Türkiye Cumhuriyeti’nin Vatikan nezdindeki Büyükelçisi olan Prof. Dr. Kenan Gürsoy, 2014’te yurda dönükten sonra Dışişleri Bakanlığı kadrosunda bir süre daha görev yaptı ve 2015 yılında Emekli Büyükelçi olarak Devlet hizmetinden ayrıldı. 2015 yılından Haziran 2017’ye kadar İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Batı (Garbiyat) Araştırmaları Merkezi Müdürü olarak görev yaptı. Prof. Dr. Kenan Gürsoy, 2013 yılından itibaren Cenan Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı olarak görevini yürütmektedir. Çalışmaları daha ziyade Ahlâk Felsefesi, Karşılaştırmalı Dînî Etik, Fenomenoloji, Ekzistans Felsefesi ve Tasavvuf alanlarındadır.
Mahmud Erol Kılıç: Mahmud Erol Kılıç, 1961 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun olduktan (1985) sonra Marmara Üniversitesinde İslam Felsefesi alanında yüksek lisans yaptı (1989), ardından İbn Arabi düşüncesi üzerine doktorasını savundu (1995). İstanbul'daki Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nin başkanlığını (2005-2008) yürüttü ve ardından 2008-2018 yılları arasında İİT Üyesi Ülkeler Parlamentolar Birliği (PUIC, Tahran) Genel Sekreteri olarak atandı. Bunu takiben, Endonezya Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi olarak atanmıştır (2019-2021). Halen İslam İşbirliği Teşkilatının (İİT) kültürel alt kuruluşu olan İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezinin (IRCICA) Genel Direktörü olarak görev yapmaktadır. Büyükelçi Kılıç evli olup iki çocuk ve bir torun sahibidir.
Sachiko Murata: Profesör Murata Japonya’daki Chiba Üniversitesinden aile hukuku dalında mezun olduktan sonra Tokyo’da bir yıl hukuk firmasında çalıştı ve sonra İslam Hukuku okumak üzere İran’a gitti. 1971’de Tahran Üniversitesinde Fars Edebiyatı üzerine doktorasını tamamladıktan sonra İlahiyat Fakültesine geçiş yaptı. Burada İslam Fıkhı dalında master tezini 1975’te tamamladı. Hukuk alanında doktora çalışması yaparken aynı zamanda İran Felsefe Akademesinde araştırma görevlisi olarak çalıştı. Üzerine çalıştığı ikinci doktora araştırmasını devrim gerçekleşince bitiremedi. 1979 yılında eşi William Chittick ile beraber Amerika’ya yerleşti. 1983 yılından beri Stony Brook Üniversitesi’nde dini etüdler dersi vermektedir. 2012 yılından itibaren TÜRKKAD’ın kuruculuğunu üstlendiği, Pekin Üniversitesi Ken’an Rifâî İslâm Araştırmaları Kürsüsü’nde İslâm düşüncesinin temel meseleleri konularında ve “Müslüman Konfiçyüsçüler” başlıklı dersleri verdi. Bu derste, İbnü’l Arabî ekolünden Huiru adında büyük bir Çinli âlim hakkında, William Chittick ve Weiming Tu ile beraber hazırladıkları eseri okuttu.
Reşat Öngören: Profesör Öngören, 1988 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni bitirdi. Aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Tasavvuf Tarihi Bilim Dalı’nda 1990’da Yüksek Lisans’ını, 1996’da da Doktora’sını tamamladı. 1996-2000 yılları arasında Türkiye Diyanet Vakfı İslâm Araştırmaları Merkezi’nde (İSAM) tasavvuf araştırmacısı olarak çalıştı. Ocak 2001’de İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne Yardımcı Doçent olarak atandı. Kasım 2001’de Doçent, Kasım 2007’de Profesör oldu. 2004-2005 ve 2005-2006 eğitim-öğretim dönemlerinde Sofya Yüksek İslam Enstitüsü’nde misafir öğretim üyesi olarak görev yaptı. Sahasıyla ilgili hazırladığı pek çok makale, tebliğ, ansiklopedi maddesi ve kitap bölümleri yayımlanan Reşat Öngören’in Osmanlılar’da Tasavvuf: Anadolu’da Sûfîler Devlet ve Ulemâ (İstanbul 2000, 2003, 2012, 2016) ile Tarihte Bir Aydın Tarîkatı Zeynîler ([İstanbul 2003], Âlimlerin Gözdesi Bir Tarikat: Zeyniyye, İstanbul 2012) isimli kitapları bulunmaktadır. Ayrıca İSAM tarafından çıkartılan 44+2 cildlik İslam Ansiklopedisi (DİA) ve Tunus’ta neşredilmekte olan Mevsûatu a‘lâmi’l-ulemâi ve’l-udebâi’l-Arabi ve’l-müslimîn isimli Arapça ansiklopedi için maddeler hazırladı. Halen 17 Haziran 2019 tarihinde atandığı Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü’nde öğretim üyesi olarak görevini sürdürmektedir.
Mohammed Rustom: Mohammed Rustom, Carleton Üniversitesinde İslam Düşüncesi ve Küresel Felsefe Profesörü, aynı zamanda Carleton İslam Araştırmaları Merkezi Direktörü’dür. Çalışmaları ondan fazla dile çevrilen ve uluslararası alanda tanınan bir akademisyen olan Profesör Rustom'un araştırmaları İslam felsefesi, tasavvuf, Kur’ân tefsiri ve kültürlerarası felsefe üzerine odaklanmaktadır. Yakınlarda yayınlanan Inrushes of the Heart: The Sufi Philosophy of 'Ayn al-Qudat (Kalbin Akınları: ‘Ayn al-Qudat’ın Tasavvuf Felsefesi) ve A Sourcebook in Global Philosophy (Küresel Felsefe Üzerine Bir Kaynak Kitap) başlıklı olanlar da dahil olmak üzere toplam on üç kitabın yazar, çevirmen ve editörüdür. Profesör Rustom aynı zamanda Equinox Yayınları'nın “Küresel Felsefe” serisinin editörü ve Arap Literatürü Kütüphanesi'nin Yayın Kurulu üyesidir.
Cemalnur Sargut: Üniversite eğitimini kimya mühendisliğinde tamamladıktan sonra kimya öğretmeni olarak görev yapmıştır. Halen, Türk Kadınları Kültür Derneği'nin (TÜRKKAD) İstanbul Şubesi Başkanlığı görevini yürütmektedir. Otuz yılı aşkın süredir tasavvuf alanında yurt içi ve yurt dışında çok yönlü çalışmalar yapmaktadır. TÜRKKAD çatısı altında bir çok uluslararası sempozyum, Dost İslâm’a Hizmet Ödülleri ve İslâm araştırmalarına yönelik girişime öncülük etmiştir. North Carolina Üniversitesi Dini Etütler Bölümünde (2009) ve Pekin Üniversitesi İleri Beşeri Bilimler Enstitüsünde (2011) “Kenan Rifai Distinguished Professorship on Islamic Studies” kürsülerinin ve 2015 yılında Kyoto Üniversitesi’nde Kenan Rifai Tasavvuf Araştırmaları Merkezinin kurulmasını sağlamıştır. Cemalnur Sargut tasavvuf alanına yönelik çalışmaları desteklemek ve üniversitelerde tasavvufun çalışma zeminini artırmak amacıyla 2013 yılında Kerim Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfını kurmuştur. Bu girişimle birlikte Üsküdar Üniversitesi kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan’la güç birliği yaparak, 2014 yılında Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsünü kurmuşlardır. Yayınlanmış 30’a yakın eseri Kur’ân-ı Kerîm üzerine büyük mutasavvıfların yorumlarına dayalı çalışmaları ve Fusûsu’l Hikem şerhleri üzerine yoğunlaşmıştır. İstanbul’da 20 yılı aşkın süredir halka açık Mesnevi ve Fusûsu’l Hikem sohbetleri yapmaktadır. Almanya, Amerika, Hindistan gibi ülkelerde İslam Tasavvufu alanında düzenli olarak seminerler vermektedir. Halen Üsküdar Üniversitesi Rektör Danışmanı olarak görev yapmakta ve Üsküdar Üniversitesinde dersler vermektedir.
Yasushi Tonaga: Profesör Tonaga, Kyoto Üniversitesi Asya ve Afrika Saha Çalışmaları Enstitüsünde profesördür. Kyoto Üniversitesi Kenan Rifâî Tasavvuf Araştırmaları Merkezi ve İslami Çalışmalar Merkezinin de müdürüdür. Tokyo Üniversitesinden mezundur. Kyoto Üniversitesinde doktorasını tamamlamıştır. Başlıca araştırma konusu, İbn Arabî ve Ekberî ekoldür. Aynı zamanda Orta Doğu Çalışmaları Japonya Derneği’nin de başkanıdır.
Emine Yeniterzi: Profesör Yeniterzi, Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden 1981’de mezun oldu. Eski Türk Edebiyatı alanında, “Divan Şiirinde Hz. Peygamber’in İsim ve Sıfatları-Esmâ-i Nebî” adlı teziyle yüksek lisansını (1983), “Divan Şiirinde Na’t” konulu tezi ile doktorasını (1989) tamamladı. Akademik hayatına 1981-2011 yılları arasında Selçuk Üniversitesinde, 2011-2015 yılları arasında da İstanbul Medeniyet Üniversitesinde devam etti. Halen Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsünde çalışmaktadır. Başlıca çalışma alanları, Klasik Türk şiiri, metin şerhi, dinî-ahlakî-tasavvufî mesneviler, manzum dinî türler ve Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî’dir. Dokuz kitabı, bilimsel dergilerde yayımlanmış makaleleri, ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılarda sunulmuş bildirileri vardır.
Arzu Eylül Yalçınkaya: Arzu Eylül Yalçınkaya, Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü'nde öğretim üyesidir. Araştırmalarında tasavvufun modernite ve sekülerizm ile kesişim noktalarını incelemekte ve geç Osmanlı dönemi tasavvuf hareketlerine odaklanmaktadır. Yüksek lisans tezini Ken'ân Rifâî'nin (ö. 1950) Matürîdî söylemleri üzerine hazırlayan Yalçınkaya, daha sonra Harvard Extension School’da üç yıl boyunca din bilimleri alanında yüksek lisans dersleri aldı. Ken’ân Rifâî’nin hayatı, eserleri ve tasavvufî düşüncesini incelediği doktora tezi monografi olarak yayımlandı (2020). Halen Harvard Üniversitesi Orta Doğu Çalışmaları Merkezi’nde misafir araştırmacı olarak “Geç Osmanlı İmparatorluğu ile Erken Cumhuriyet Türkiye’si Arasında Sûfî Entelektüellerin Köprü Kurucu Rolü” üzerine doktora sonrası araştırma yapmaktadır. Son zamanlarda 19. yüzyıl Sufi akustik mekânlar üzerine yaptığı çalışmalar, Harvard İlahiyat Fakültesi, Yakın Doğu Dilleri ve Medeniyetleri ve diğer ilgili mekanlarda Sufi müziği ve şiiri üzerine etkinliklere yol açtı. Yakında yayımlanacak olan “Hakikatin Peşinde: Celâleddîn-i Rûmî’nin Mesnevî-i Mânevî’deki Mutluluk Algısı” başlıklı makalesi ve Ahmed er-Rifâî’nin (ö. 1182) monografisi üzerine yazdığı kitabı yayım aşamasındadır.
Cangüzel Güner Zülfikar: Dr. Öğr. Üyesi Zülfikar, Ankara Üniversitesi DTCF Genel Türk Tarihi bölümünden mezun oldu. Hacettepe Üniversitesi Tarih Anabilim Dalında “Aziz Mahmud Hüdayi Külliyesi’nin Kuruluşu ve İlk Yüzyılı” başlıklı doktora tezini tamamladı. North Carolina Chapel Hill ve Duke Üniversitelerinde tasavvuf ve İslam Medeniyeti konularında dersler vermiştir. UNC-Chapel Hill’de Orta Doğu ve Müslüman Medeniyetleri Araştırma Merkezi’nde başkan yardımcısı olarak çalışmıştır (2006-2010). UNC-Chapel Hill’de Turkish Studies Programını (2009) kurmuş ve Aralık 2013’e dek programın hocalığı görevini sürdürmüştür. Halen Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü’nde dersler vermektedir.