Tasavvuf Araştırmaları Günleri - II. Lisansüstü Öğrenci Sempozyumu

Tasavvuf Araştırmaları Günleri (TAG) 2020

Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü Lisansüstü Öğrenci Sempozyumu

Üsküdar Üniversitesi, 25 - 26 Aralık 2020

Bilimsel çalışmalar giderek ‘meslek odaklılık’ anlayışından uzaklaşmaktadır. Birçok disiplin din bilimleri konuları ve metodolojisi ile daha fazla ilişki içerisine girmektedir. Tasavvuf alanı, temel İslâm bilimlerinin yanı sıra, edebiyattan felsefeye, târihten sosyolojiye, psikolojiye, müzikten mîmârîye, bilimin ve sanatın diğer dallarına, siyaset felsefesinden popüler kültüre geniş bir ilgi alanına sahiptir. Enstitümüz her yıl Tasavvuf Araştırmaları Günleri başlığı altında, bu geniş ilgiler ağını konu alan, bu alanda çalışan ve alana ilgi duyanları buluşturacak bilim ve sanat etkinlikleri gerçekleştirmektedir.

İçinde bulunduğumuz 2020 senesi bütün dünyayı etkisi altına alan Covid 19 Pandemisi nedeniyle pek çok programın değişikliğe uğradığı bir dönem oldu. Takvimde bazı ertelemelerle birlikte, her yıl düzenlediğimiz TAG etkinliğimiz 2020 yılı için Enstitü öğrencilerimizin bildirilerinden oluşan bir Öğrenci Sempozyumu olarak planlandı. Bildiriler, tamamlanmış veya sürmekte olan tezler/dönem projeleri ve yıl içinde verilen makale ödevlerinin konularından hareketle hazırlandı. Bilim Kurulu tarafından seçilen 40 bildiri özetinden, 28 bildiri, II. Lisansüstü Öğrenci Sempozyumu başlığı altında 25-26 Aralık 2020 tarihlerinde TAG 2020’de sunulacaktır.

Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü Lisansüstü Öğrenci Sempozyumu 25 - 26 Aralık 2020 tarihlerinde zoom - webinar üzerinden canlı olarak yayınlanacaktır.

Davetlisiniz.

Katılım ücretsiz olup, aşağıdaki linke tıkladıktan sonra açılan ekrana isim bilgilerinizi yazarak canlı yayına katılabilirsiniz.

Canlı yayın linki için: https://zoom.us/j/99435846958

Program akışı için TIKLAYINIZ