Konferans Duyurusu, Prof. Dr. Wan Mohd Nor Wan Daud

• Konferans Duyurusu, Prof. Dr. Wan Mohd Nor Wan Daud

5 Ağustos Pazartesi günü Prof. Dr. Wan Mohd Nor Wan Daud tarafından gerçekleştirilecek olan “Integrated Education in A Fragmented World” konulu konferansa teşriflerinizden mutluluk duyarız.

KONFERANS

Prof. Dr. Wan Mohd Nor Wan Daud

“Integrated Education in A Fragmented World”

A discussion around the comprehensive concept of “Adab” and its application in our times with particular reference to the Sufi ideas and practice of Syed Muhammad Naquib al-Attas.

Tarih: 05 Ağustos 2019 Pazartesi
Saat:
14.00 – 15.00
Yer: Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşke D Blok Ayhan Songar Konferans Salonu

***Konferans dili İngilizcedir.

Prof. Dr. Wan Mohd Nor Wan Daud Kimdir?

Prof. Dr. Wan Mohd Nor Wan Daud bir akademisyen, eğitimci idareci, entelektüel aktivist ve şairdir. Kendisi Malezya Teknoloji Üniversitesi, İslam, İlim ve Medeniyet Araştırmaları Merkezi(CASIS) kurucusu ve halen Syed Muhammad Naquib al-Attas kürsüsü seçkin profesörüdür. Geçtiğimiz yıl Dost İslam’a Hizmet Ödülleri “Peygamber ve İlim” temalı 2018 yılı İslam’a Hizmet ödülüne layık görülen Prof. Dr. Muhammad Naquib al-Attas adına, öğrencisi olarak ödülünü almak üzere ülkemize davet edilmiştir. Prof. Dr. Muhammad Naquib al-Attas’ın “İslam ve İlim” konularında yapmış olduğu çalışmaların ve geliştirdiği eğitim modelinin günümüzdeki yürütücüsü ve temsilcisidir.

Eserleri:

The Concept of Knowledge in Islam: Its Implication for Education in a Developing Country (1989); A Commentary on the Culture of Knowledge (Malay) (1990); The Educational Philosophy and Practice of Syed Muhammad Naquib al-Attas: An Exposition of the Original Concept of Islamization (1998); Development in Malaysia: Towards a Holistic Understanding (Malay) (2000); 2 books of philosophical-mystical Malay poetry (2003 and 2004); Hadhari Muslim Society: An Epistemological and Educational Approach Towards National Unity (Malay) (2006); a book co-authored with Syed Muhammad Naquib al-Attas, The ICLIF Leadership Competency Model: An Islamic Alternative (2007); a book co-edited with Muhammad Zainiy Uthman, Knowledge, Language, Thought and The Civilization of Islam: Essays in Honor of Syed Muhammad Naquib al-Attas (UTM, 2010). Several of his books, articles and monographs have been translated into Malay, Indonesian, Turkish, Japanese, Persian, Russian, Bosnian and Macedonian.