2019– 2020 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU

TASAVVUF KÜLTÜRÜ VE EDEBİYATI TEZLİ/TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

Başvurular 3 Haziran 2019 tarihinde başlayacak olup, 20 Eylül 2019 tarihine kadar aşağıda belirtilen adres üzerinden yapabilir.

Programa Üniversitelerin 4 yıllık lisans bölümlerinden mezun her branştan ilgili adaylar başvurabilir. Üniversiteyi yurt dışında tamamlamış olan adaylarda YÖK denkliği şartı aranmaktadır.

Tezli Yüksek Lisans Programına müracaat edecek adayların ALES1,2, ’ten, herhangi bir puan türünde son beş yıl içerisinde, en az 55 almış olmaları gerekmektedir.

Tezsiz Program müracaat eden adaylarda ALES şartı aranmamaktadır3.

Tasavvuf Kültürü ve Edebiyatı Tezli veya Tezsiz Yüksek Lisans Programlarına yazılı sınav ile öğrenci kabul edilecektir. Gerçekleştirecek sınav, alanla ilgili bir bilim sınavı olmayıp, adayın program hakkında beklentilerinin ve mevcut ilgilerinin belirlenmesine yönelik olarak yapılacaktır. Sınava katılacak adayların sınav öncesinde ön kayıt yaptırmış olması gerekmektedir.

Programa müracaat eden adaylar aşağıda belirtilen tarihlerin birisinde Yazılı Sınava gireceklerdir.

1 ALES’i olmayan adaylar müracaatlarını Özel Öğrenci statüsünde yapabileceklerdir. Özel öğrenci statüsü ile programa kabul edilen öğrenciye, gerekli ALES puanını alabilmesi için en fazla 1 yıl süre tanınır.

Yabancı uyruklu öğrenciler için ALES puanı şartı aranmamaktadır.

Halen Tezsiz Yüksek Lisans Programına kayıtlı bulanan ve Tezli Programa geçiş yapmak isteyen öğrencilerin, ALES belgesinin de ekli olduğu bir dilekçe ile Enstitü Sekterliğine müracaat etmeleri gerekmektedir.

Yazılı Sınav Tarihleri

12 Temmuz 2019 Cuma Saat 16.30

26 Ağustos 2019 Pazartesi Saat 16.30

21 Eylül 2019 Cumartesi Saat 11.00

Yazılı Sınav Yeri

Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü

Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşke A Blok, Altunizade Mh. Haluk Türksoy Sk. No: 14 Üsküdar/ İstanbul

Sınav Sonuçlarının Açıklanması

Programa kabul edilen adayların isimleri, yazılı sınav sonuçlarının değerlendirilmesinin ardından iki iş günü içinde Enstitünün web sitesinden duyurulacaktır.

Programa kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrenciler 16 Temmuz – 4 Ekim 2019 tarihleri arasında Öğrenci İşlerine başvurarak kayıtlarını yaptırabilirler.

Dersler 7 Ekim 2019 tarihinde başlayacaktır.

Tasavvuf Kültürü ve Edebiyatı Tezli Yüksek Lisans Programının Teknik Özellikleri

Tezli Yüksek Lisans Programı toplam dört yarıyıldan oluşmaktadır. Programı tamamlamak için öğrenciye tanınan maksimum süre 6 dönem olarak yönetmelikle sabittir.

Program bir yarıyıl Bilimsel Hazırlık içermektedir. Bilimsel Hazırlık süresi program süresine dahil edilmez. İlahiyat Fakültesi mezunları Bilimsel Hazırlıktan muaf olacaktır.

Program kapsamında öğrenci 5 adet zorunlu, 4 adet seçmeli ders ve bir seminer alacak ve tezini teslim edecektir.

Tasavvuf Kültürü ve Edebiyatı Tezsiz Yüksek Lisans Programının Teknik Özellikleri

Tasavvuf Kültürü ve Edebiyatı Tezsiz Yüksek Lisans Programı toplam 3 yarıyıldan oluşmaktadır. Programı tamamlamak için tanınan maksimum süre 3 dönem olarak yönetmelikle sabittir.

Program kapsamında öğrenci 7 adet zorunlu, 3 adet seçmeli ders ve bir dönem projesi teslim edecektir.

* Tezsiz programdan Tezli programa geçiş imkânı bulunmaktadır.

2019-2020 AKADEMİK YILI ÖĞRENİM ÜCRETLERİ 3 HAZİRAN 2019’DA DUYURULACAKTIR.