ULUSLARARASI TASAVVUF ARAŞTIRMALARI YAZ OKULU BAŞVURU VE KAYIT DUYURUSU

16-29 Temmuz 2018

Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü, İstanbul, Türkiye

Program Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü 16-29 Temmuz 2018 tarihleri arasında Kerim Vakfının destekleriyle Tasavvuf çalışmaları konusunda yoğunlaştırılmış uluslararası bir yaz okulu açacaktır.

Yaz okuluna yurt dışından Carl W. Ernst, Sachiko Murata, William C. Chittick, James Morris dersler vermek üzere davet edilmiştir. Program Mahmud Erol Kılıç, Emine Yeniterzi, Cangüzel Güner Zülfikar ve Muhammed Bedirhan’ın da yer aldığı geniş bir uzman kadrosuyla gerçekleştirilecektir.

Yaz okulu programı çeşitli eğitim katmanları içermektedir. Program kapsamında TSV542 İngilizce Tasavvuf Metinleri (3 kredi-6 AKTS) lisansüstü dersi, tasavvuf araştırmaları konularında seminerler, Arapça ve Osmanlı Türkçesi tasavvuf metinleri yakın okuma grup çalışmaları ve halka açık paneller gerçekleştirilecektir.

Yaz okulu programı ders içerikleri doğrultusunda, Süleymaniye Kütüphanesi ve Başbakanlık Osmanlı Arşivlerinde metin incelemeleri yapılacaktır. Ayrıca tarihî mekânlara ziyaretler, sinema okumaları da yer alacaktır.

Programın dili İngilizcedir, lisansüstü dersler, seminerler ve halka açık paneller İngilizceden Türkçeye simultane tercüme yapılacaktır.

Üsküdar Üniversitesi Yaz Okuluna İstanbul dışından ve yurt dışından katılacak öğrenciler için ücretsiz konaklama imkânı sağlamaktadır.

Yaz Okulu Kapsamı

TSV542 İngilizce Tasavvuf Metinleri dersi ve seminerler kapsamında

Carl W. Ernst, “Tasavvuf Çalışmalarında Yöntem”

Sachiko Murata, “Çincede İslâm Düşüncesi”

William C. Chittick, “Tasavvuf Teorisinde Esmâ-i Hüsnâ”

James Morris, “Fütûhat-ı Mekkiye Okumaları”

Mahmud Erol Kılıç, Osmanlıda İbn Arabi Şârihleri

Cangüzel Güner Zülfikar, Osmanlı Tasavvuf Kurumları

Arapça ve Osmanlı Türkçesi Tasavvuf Metinleri Yakın Okuma Dersleri

James Morris, İbn Arabi'nin Fütûhat-ı Mekkiye'sinden Okumalar

Emine Yeniterzi, Osmanlı Tasavvuf Metinleri

Cangüzel Güner Zülfikar, Osmanlı Tasavvuf Metinleri

Muhammed Bedirhan, Osmanlı Tasavvuf Metinleri

Halka Açık Paneller

Carl W. Ernst, Sachiko Murata, William C. Chittick, Cemalnur Sargut, Mahmud Erol Kılıç

Kimler müracaat edebilir?

1. Türkiye ve yurt dışındaki lisansüstü programlarına kayıtlı öğrenciler,

2. Türkiye ve yurt dışındaki yükseköğretim kurumları ve enstitülerinde doktora sonrası çalışmalar yapan araştırmacılar ve/veya öğretim elemanları,

Yukarıdaki başvurular müracaat tarihinden itibaren üç gün içerisinde değerlendirilerek cevaplandırılacaktır.

3. Ayrıca Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsünün yaşam boyu eğitim programlarının katılımcıları ve müracaat şartlarına uygun olarak akademik başarısını belgeleyebilen lisans öğrencileri başvurabilirler. Bu müracaatlar program kontenjanına göre değerlendirilecektir.

Bu madde kapsamındaki başvuruların kabul durumları 26 Haziran tarihinde duyurulacaktır.

Lisansüstü Öğrencilerinden İstenen Belgeler

1. Başvuru formu,

2. Güncel özgeçmiş*,

3. Bir referans mektubu (Bir öğretim üyesi tarafından yazılacak)*,

4. Yaz Okulu programına katılım isteğinizin sebeplerini açıklayan bir sayfalık bir yazı*,

5. Nüfus cüzdanı fotokopisi ve/ya TC vatandaşı olmayanların pasaportlarının ilk sayfası*

*Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü lisansüstü programlarına kayıtlı olanlardan istenmemektedir.

Lisansüstü programlarda öğrenci olmayanların, başvuru formunu doldurarak özgeçmişlerini ve kimliklerinin kopyasını elektronik olarak göndermeleri gerekmektedir. Değerlendirmeler sonrasında ek belge istenebilir. Bu madde kapsamındaki başvuruların kabul durumları 13 Haziran tarihinde duyurulacaktır.

Yaz Okulunun Ücreti ve Kayıt İşlemlerinin Tamamlanması

A. Türkiye'den Yaz Okuluna Kabul Edilenler

Öğrenciler için yaz okulu kayıt ücreti 2250TL'dir (KDV Dahil).

Diğer kabul alanlar için kayıt ücreti 3000TL'dir (KDV Dahil).

Kayıt ücreti aşağıdaki hesap numarasına veya Üsküdar Üniversitesi Mali İşler Birimine yatırılacaktır.

TC ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ

Yapı Kredi Bankası, Ümraniye Şubesi

TR15 0006 7010 0000 0044 1760 53

Yaz Okuluna kabul edilenlerin en geç 1 Temmuz 2018 tarihine kadar program ücretini ödeyerek kesin kayıt işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir. Kayıt işlemlerini tamamlayanlara yaz okulu kimlik kartları verilecektir.

B. Yurt Dışından Yaz Okuluna Kabul Edilenler

Yaz okuluna yurt dışından katılacak öğrencilerin uçak biletlerini alarak sufisummerschool@uskudar.edu.tr adresine göndermeleri ön kayıt için gerekli şarttır. Programa kayıt işlemlerini 750$ veya 615 Euro olan program ücretini Üsküdar Üniversitesi Mali İşler Birimine ödeyerek tamamlayacaklardır. Kayıt işlemlerini tamamlayanlara yaz okulu kimlik kartları verilecektir.

Son Başvuru Tarihi

***Yaz Okulu başvuruları 25 Haziran 2018 tarihine kadar uzatılmıştır.

Yaz Okulunun Yeri

Dersler Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşkesinde yapılacaktır.

Adres: Altunizade Mh. Haluk Türksoy Sk. No:14 PK:34662 Üsküdar / İstanbul / Türkiye

Önemli Notlar ve Hatırlatmalar

Ders için okunacak makale ve metinler elektronik olarak paylaşılacaktır.

Program sonunda TSV542 İngilizce Tasavvuf  Metinleri dersini başarıyla tamamlayanlara transkript ve bütün katılımcılara yaz okulu sertifikası verilecektir.

Türkiye dışından gelenlerin seyahat ve sağlık sigortası yaptırmaları gerekmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanların Türkiye'ye giriş için vize almaları kendi sorumluluklarıdır.

Katılımcılar kendilerine verilecek Üsküdar Üniversitesi Yaz Okulu Kartları ile Üsküdar Üniversitesi kütüphanesi imkanlarını kullanabilecektir.

Başvuru Formu

PROGRAM