2015-2016 Güz Dönemi Arapça 1. Kur Programı Ekim Ayında Başlıyor

  • Anasayfa
  • 2015-2016 Güz Dönemi Arapça 1. Kur Programı Ekim Ayında Başlıyor

Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü kuruluş amacı ve faaliyetleri kapsamında yürütülecek olan tasavvuf eğitimleri ve açacağı lisansüstü programlarda Arapça yazılmış kaynakların çalışılabilirliğini artırmayı hedeflemektedir. Programlara dahil olan katılımcı ve öğrencilerin Arapça öğrenmeleri ve özellikle metin okuma becerisi kazanmaları amacıyla Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü tarafından ÜSEM işbirliği ile Arapça Dil Kursları düzenlenecektir.

Program Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsünün 29 Mayıs Üniversitesi Arapça Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ARÖMER) ile düzenlediği protokol kapsamında gerçekleştirilecektir.

PROGRAMIN GENEL ÖZELLİKLERİ:

Kurslar ARÖMER’in deneyimli öğretim kadrosu ile ARÖMER tarafından geliştirilmiş olan kura dayalı özgün müfredat ve yöntemler esas alınmak suretiyle gerçekleştirilecektir.

Arapça dil kursumuz toplam 720 saattir. Program 6 kur bazında 120 saatlik 6 bölümden oluşmaktadır. Derslere en az % 70 devam mecburiyeti bulunmaktadır. Bir üst kura geçebilmek için öğrencilerimiz haftalık testler yanında kur bitirme sınavlarında da başarılı olmalıdır. Bu sınavlarda başarılı olamayanlar bütünleme sınavına alınacaktır. Bütünlemede başarısız olanlar kuru tekrar eder. Kur tekrarında da başarısız olan ve/veya devamsızlık limitini aşan öğrencilerin söz konusu eğitim programı ile ilişkisi kesilir.

Kayıtlar 1. Kur itibarı ile yapılacaktır. Sınıflar en az 10 en fazla 15 kişi olacak şekilde düzenlenmektedir.

Derslerin hafta içi grubu Pazartesi ve Perşembe günleri 13.00-17.00 ve hafta sonu grubu Cumartesi ve Pazar 13.30-17.30 olmak üzere, haftalık 8 saat şeklinde yapılması planlanmaktadır. Dersler Ekim ayı itibari ile başlayacaktır.

Program kur bazında ücretlendirilmektedir. Kur ücreti 120 saati kapsamakta ve 2400 TL (KDV dahil) dir. Ücretler kredi kartı ödemelerinde 4 taksite bölünebilecektir. Üsküdar Üniversitesi personel ve öğrencilerine %25 oranında indirim uygulanacaktır.

Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsünün açmış olduğu başka bir sürekli eğitim programına da kayıt olanlara, diğer eğitim programı ücretinde %25 indirim uygulanacaktır.

Bu duyuru bir ön kayıt listesi oluşturmayı hedeflemektedir. Programa kayıt yaptırmayı düşünenlerin aşağıdaki hususları dikkate almaları önemle rica olunur.

İLGİLİLERİN DİKKATİNE

ARÖMER tarafından geliştirilerek sistematik hale getirilmiş olan 720 saatlik programın sonunda katılımcılar iyi derecede Arapça öğrenmiş olarak mezun olacaklardır. Program içeriği 29 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 1 yıllık Arapça Hazırlık eğitimi ile eşdeğerdedir. Toplam 6 kur olarak planlanan program kapsamında 4. kurdan itibaren temel tasavvuf metinlerinin incelenmesi öngörülmektedir.

Böyle bir programın tamamlanabilmesi için katılımcıların aldıkları dersler dışında ders saati süresinden az olmamak kaydıyla bireysel çalışma zamanı ayırmaları beklenmektedir. Bu süre verilen ödevlerin ve gerekli tekrarın yapılabilmesi için ön görülen en kısa süre olarak tanımlanmaktadır. Program yaklaşık 3 yıl sürecektir. Programa ileri düzeyde Arapça okuma yazma ve konuşma öğrenmek isteyenlerin müracaat etmeleri beklenmektedir. Mezunlara bu programı tamamladıklarına dair prestijli bir belge verilecektir.

Program müracaatlarında lise diploması şartı bulunmaktadır.

Arapça Dil Kursunun 1. Kur Programına ön kayıt yaptırmak isteyenlerin tasavvuf@uskudar.edu.tr adresine mail atması veya Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü Sekreterliğine bilgi vermesi gerekmektedir.

Üniversitemizle ilgili “AKLINDA NE VARSA” bize sor!