Tasavvuf ve Dinler Tarihi dersi Nisan ayında başlıyor..

• Tasavvuf ve Dinler Tarihi dersi Nisan ayında başlıyor..

Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü, Tasavvuf Kültürü ve Edebiyatı Yüksek Lisans Programı kapsamında TSV558 Tasavvuf ve Dinler Tarihi dersi, içinde bulunduğumuz 2017-2018 Bahar Döneminde Prof. Dr. Bruce Lawrence tarafından verilecektir. Tüm dersler süresince simultane tercüme imkânı sunulmaktadır. Ders, yoğunlaştırılmış bir takvimle 3-16 Nisan 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Prof. Lawrence, bulunduğu süre içerisinde üç kez halka açık konferanslar verecektir.

Tüm Üniversitelerin lisansüstü öğrencileri dersi kredili olarak alabilecek

TSV558 Tasavvuf ve Dinler Tarihi dersi, tüm Üniversitelerin lisansüstü öğrencileri tarafından 3 kredilik (6 AKTS) seçmeli ders statüsünde alınabilecektir.

Diğer Üniversitelerden bu dersi almak isteyen öğrencilerin, öğrenci olduklarını gösterir bir belge ile Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsüne müracaat etmeleri ve 1235 TL ders ücretini ödemeleri gerekmektedir. Dersi başarı ile tamamlayan öğrencilere transkriptleri Üsküdar Üniversitesi öğrenci işleri biriminden verilecektir.

Üsküdar Üniversitesinin diğer Enstitülerinden  dersi almak isteyen öğrencilerin, Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsüne dilekçe ile müracaat etmeleri yeterlidir. Her hangi bir ücret ödenmeyecektir.

Uzaktan Eğitim Programı kapsamında derslere internet üzerinden erişim imkanı

TSV558 Tasavvuf ve Dinler Tarihi dersi, aynı zamanda uzaktan eğitim kapsamında bir program olarak yapılandırılmıştır. Böylece, öğrenci olma şartı aranmaksızın, tüm ilgililer tarafından dersler takip edilebilecektir. Dersler canlı olarak yayınlanacak, ders kayıtları sanal sınıf sisteminden video şeklinde daha sonra da izlenebilecektir. Uzaktan Eğitim katılımcılarına, Enstitümüz tarafından Tasavvuf Eğitim Programları kapsamındaki Katılım Belgesi verilecektir. Program ücreti yurt içinden başvurularda 300 TL, yurt dışından başvurularda 100 Euro’dur. Üsküdar Üniversitesi öğrencileri ve mezunlarına özel indirimli kayıt ücreti 100 TL. dir. İndirimli kayıtlar Üniversitenin mali işler biriminde yapılacaktır.

UZAKTAN EĞİTİM KAYIT İŞLEMİ

Özgeçmiş, Prof. Dr. Bruce Lawrence