Tasavvuf Kültürü ve Edebiyatı Yüksek Lisans Programı - Başvuru ve Ücretler

2017– 2018 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ BAŞVURU DUYURUSU

TEZLİ TASAVVUF KÜLTÜRÜ VE EDEBİYATI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

Adaylar başvurularını 17 Temmuz - 27 Eylül 2017 tarihleri arasında aşağıda belirtilen adres üzerinden yapabilirler. Programa (YÖK denkliği olan) 4 yıllık lisans bölümlerinden mezun olanlar başvurabilir. Tezli Yüksek Lisans için, herhangi bir puan türünde, ALES’ten en az 55 almış olmak gerekmektedir. Programa öğrenci kabulü yapılacak mülakat sonunda belirlenmektedir. Mülakata katılacak adayların mutlaka ön kayıt yaptırmış olması gerekmektedir.

* ALES’i olmayan adaylar müracaatlarını Özel Öğrenci statüsünde yapabileceklerdir. Özel öğrenci statüsü ile programa kabul edilen öğrenciye, gerekli ALES puanını alabilmesi için en fazla 1 yıl süre tanınır.

**Yabancı uyruklu öğrenciler için ALES puanı şartı aranmamaktadır.

***Tezsiz Programdan Tezli Programa geçiş yapmak isteyen tüm öğrenciler, varsa ALES belgesinin de ekli olduğu bir dilekçe ile Enstitü Sekterliğine müracaat etmeleri gerekmektedir. ALES’i olan adaylar öncelikle değerlendirmeye alınacaktır.

ÖNKAYIT İÇİN  http://sis.uskudar.edu.tr/oibs/ogrsis/basvuru_login.aspx

Programın Teknik Özellikleri

Tasavvuf Kültürü ve Edebiyatı Tezli Yüksek Lisans Programı toplam dört yarıyıldan oluşmaktadır. Programı tamamlamak için tanınan maksimum süre 6 dönem olarak yönetmelikle sabittir.

Program bir yarıyıl Bilimsel Hazırlık içermektedir. Bilimsel Hazırlık süresi program süresine dahil edilmez. İlahiyat Fakültesi mezunları Bilimsel Hazırlık’tan muaf olacaktır.

Program kapsamında öğrenci 5 adet zorunlu, 4 adet seçmeli ders ve bir seminer alacak ve tezini teslim edecektir.

Mülakat Tarihleri

2 Ağustos 2017 Çarşamba Saat: 10.00

13 Eylül 2017 Çarşamba Saat: 10.00

27 Eylül 2017 Çarşamba Saat: 10.00

Öğrenciler belirlenen üç tarihten birisinde sınava girebilirler. Programa kabul edilen öğrenciler her mülakatın sonunda açıklanır.

Mülakat Yeri

Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşke, Altunizade Mh. Haluk Türksoy Sk. No: 14 Üsküdar/ İstanbul

2 Ağustos - 2 Ekim 2017

2 Ekim 2017

Öğrenim Ücreti

* Tezli yüksek lisans program ücreti 4 yarıyılı kapsamaktadır.
* Yukarıdaki eğitim sürelerinin uzaması halinde her dönem için bir bilimsel hazırlık ders ücreti ile ücretlendirilir.
* Tezli yüksek lisans programlarında anlaşmalı banka kredi kartları ile 12,anlaşmalı banka  mevduat hesabı ile 12-18 taksit ile taksitlendirilebilir. %25 peşinat ödenmesi durumunda 24 taksit ile taksitlendirilebilir.
* Kullanılabilir limiti öğrenim ücretini ödemeye yeterli İş Bankası, Yapı Kredi, Türkiye Finans, Garanti, tüm Maximum, World ve tüm Bonus kredi kartlarıyla ödeme yapılabilir.
* Peşin ödemelerde %5 peşin ödeme indirimi uygulanır.

Bilimsel Hazırlık ders ücreti (Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü derslerine özel %30 burslu olarak) 1235 TL'dir . Bilimsel Hazırlık Programı üç dersten oluşmaktadır.

TEZSİZ TASAVVUF KÜLTÜRÜ VE EDEBİYATI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

Adaylar başvurularını 22 Mayıs  - 27 Eylül 2017 tarihleri arasında aşağıda belirtilen adres üzerinden yapabilirler. Programa (YÖK denkliği olan) 4 yıllık lisans bölümlerinden mezun olanlar başvurabilir. Programa kabul için ALES puanı gerekli değildir. Programa kabuller yapılacak mülakat sonunda belirlenmektedir. Mülakata katılacak adayların ön kayıt yaptırmış olması gerekmektedir.

ÖNKAYIT İÇİN  http://sis.uskudar.edu.tr/oibs/ogrsis/basvuru_login.aspx

Programın Teknik Özellikleri:

Tasavvuf Kültürü ve Edebiyatı Tezsiz Yüksek Lisans Programı toplam 3 yarıyıldan oluşmaktadır. Programı tamamlamak için tanınan maksimum süre 3 dönem olarak yönetmelikle sabittir.

Program kapsamında öğrenci 7 adet zorunlu, 3 adet seçmeli ders ve bir dönem projesi teslim edecektir.

Mülakat Tarihleri

2 Ağustos 2017 Çarşamba Saat: 10.00

13 Eylül 2017 Çarşamba Saat: 10.00

27 Eylül 2017 Çarşamba Saat: 10.00

*Tezsiz programdan Tezli programa geçiş imkanı bulunmaktadır.

Mülakat Yeri

2 Ağustos - 2 Ekim 2017

2 Ekim 2017

Öğrenim Ücreti

* Tezsiz Yüksek lisans program ücreti 3 yarıyılı kapsamaktadır.
* Tezsiz yüksek lisans programlarında anlaşmalı banka kredi kartı ya da anlaşmalı banka mevduat hesabı ile maksimum 12 taksit ile taksitlendirilebilir.
* Peşin ödemelerde %5 peşin ödeme indirimi uygulanır.

Yüksek Lisans bursları hakkında bilgi almak için tıklayınız.