Tasavvuf Kültürü ve Edebiyatı Yüksek Lisans Programı - Başvuru ve Ücretler

2017– 2018 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ BAŞVURU DUYURUSU

TASAVVUF KÜLTÜRÜ VE EDEBİYATI TEZLİ/TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

Adaylar başvurularını 4 Aralık 2017 - 7 Şubat 2018 tarihleri arasında aşağıda belirtilen adres üzerinden yapabilirler.

Programa Üniversitelerin 4 yıllık lisans bölümlerinden mezun her branştan ilgili adaylar başvurabilir. Üniversiteyi yurt dışında tamamlamış olan adaylarda YÖK denkliği şartı aranmaktadır.

Tezli Yüksek Lisans Programına müracaat edecek adayların ALES1,2,3 ’ten, herhangi bir puan türünde son beş yıl içerisinde, en az 55 almış olmaları gerekmektedir.

Tezsiz Program müracaat eden adaylarda ALES şartı aranmamaktadır.

Tasavvuf Kültürü ve Edebiyatı Tezli veya Tezsiz Yüksek Lisans Programlarına yazılı sınav ile öğrenci kabul edilecektir. Gerçekleştirecek sınav, alanla ilgili bir bilim sınavı olmayıp, adayın program hakkında beklentilerinin ve mevcut ilgilerinin belirlenmesine yönelik olarak yapılacaktır. Sınava katılacak adayların sınav öncesinde ön kayıt yaptırmış olması gerekmektedir.

Programa müracaat eden adaylar aşağıda belirtilen tarihlerin birisinde Yazılı Sınava gireceklerdir.

Yazılı Sınav Tarihleri

27 Ocak 2018 Cumartesi Saat 11.00

7 Şubat 2018 Çarşamba Saat 11.00

Programa kabul edilen adayların isimleri, yazılı sınav sonuçlarının değerlendirilmesinin ardından iki gün içinde Enstitünün web sitesinden duyurulacaktır.

Yazılı Sınav Yeri

Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü

Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşke, Altunizade Mh. Haluk Türksoy Sk. No: 14 Üsküdar/ İstanbul

1 ALES’i olmayan adaylar müracaatlarını Özel Öğrenci statüsünde yapabileceklerdir. Özel öğrenci statüsü ile programa kabul edilen öğrenciye, gerekli ALES puanını alabilmesi için en fazla 1 yıl süre tanınır.

Yabancı uyruklu öğrenciler için ALES puanı şartı aranmamaktadır.

Halen Tezsiz Yüksek Lisans Programına kayıtlı bulanan ve Tezli Programa geçiş yapmak isteyen öğrencilerin, ALES belgesinin de ekli olduğu bir dilekçe ile Enstitü Sekterliğine müracaat etmeleri gerekmektedir.

Programa kesin Kayıt hakkı kazanan öğrenciler 10 Şubat 2018 tarihine kadar kayıt işlemlerini tamamlamış olmalıdır.

Dersler 12 Şubat 2018 tarihinde başlacaktır.

Tasavvuf Kültürü ve Edebiyatı Tezli Yüksek Lisans Programının Teknik Özellikleri

Tezli Yüksek Lisans Programı toplam dört yarıyıldan oluşmaktadır. Programı tamamlamak için öğrenciye tanınan maksimum süre 6 dönem olarak yönetmelikle sabittir.

Program bir yarıyıl Bilimsel Hazırlık içermektedir. Bilimsel Hazırlık süresi program süresine dahil edilmez. İlahiyat Fakültesi mezunları Bilimsel Hazırlık’tan muaf olacaktır.

Program kapsamında öğrenci 5 adet zorunlu, 4 adet seçmeli ders ve bir seminer alacak ve tezini teslim edecektir.

Öğrenim Ücreti (TEZLİ)

* Tezli yüksek lisans program ücreti 4 yarıyılı kapsamaktadır.
* Yukarıdaki eğitim sürelerinin uzaması halinde her dönem için bir bilimsel hazırlık ders ücreti ile ücretlendirilir.
* Tezli yüksek lisans programlarında anlaşmalı banka kredi kartları ile 12, anlaşmalı banka  mevduat hesabı ile 12-18 taksit ile taksitlendirilebilir. %25 peşinat ödenmesi durumunda 24 taksit ile taksitlendirilebilir.
* Kullanılabilir limiti öğrenim ücretini ödemeye yeterli İş Bankası, Yapı Kredi, Türkiye Finans, Garanti, tüm Maximum, World ve tüm Bonus kredi kartlarıyla ödeme yapılabilir.
* Peşin ödemelerde %5 peşin ödeme indirimi uygulanır.

Bilimsel Hazırlık ders ücreti (Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü derslerine özel %30 burslu olarak) 1235 TL'dir . Bilimsel Hazırlık Programı üç dersten oluşmaktadır.

Tasavvuf Kültürü ve Edebiyatı Tezsiz Yüksek Lisans Programının Teknik Özellikleri

Tasavvuf Kültürü ve Edebiyatı Tezsiz Yüksek Lisans Programı toplam 3 yarıyıldan oluşmaktadır. Programı tamamlamak için tanınan maksimum süre 3 dönem olarak yönetmelikle sabittir.

Program kapsamında öğrenci 7 adet zorunlu, 3 adet seçmeli ders ve bir dönem projesi teslim edecektir.

*Tezsiz programdan Tezli programa geçiş imkanı bulunmaktadır.

Öğrenim Ücreti (TEZSİZ)

* Tezsiz Yüksek lisans program ücreti 3 yarıyılı kapsamaktadır.
* Tezsiz yüksek lisans programlarında anlaşmalı banka kredi kartı ya da anlaşmalı banka mevduat hesabı ile maksimum 12 taksit ile taksitlendirilebilir.
* Peşin ödemelerde %5 peşin ödeme indirimi uygulanır.

Yüksek Lisans bursları hakkında bilgi almak için tıklayınız.