TASAVVUF ARAŞTIRMALARI ULUSLARARASI YAZ OKULU

• TASAVVUF ARAŞTIRMALARI ULUSLARARASI YAZ OKULU

Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü, Kerim Vakfının desteğiyle 16 -29 Temmuz 2018 tarihleri arasında tasavvuf araştırmaları çalışmalarına yönelik bir Yaz Okulu düzenleyecektir. Yaz Okulu programı farklı eğitim katmanları içermektedir. Tüm ilgililerin katılımına açık olacaktır.

Yaz Okulunda dersler vermek üzere Amerika’nın önemli üniversitelerinden Carl Ernst, Sachiko Murata, William Chittick, James Morris ve Kanada Carleton Üniversitesinden Muhammed Rustom davet edilmiştir. Tasavvuf alanının, dünyada en önemli araştırmacıları arasında yer alan misafir öğretim üyelerimiz, ilk kez bir eğitim programında bir araya geleceklerdir. Açılacak Yaz Okuluna Türkiye’nin yanısıra dünyanın çeşitli ülkelerinden de katılım beklenmektedir.

Yaz okulu kapsamında, Enstitünün, Tasavvuf Kültürü ve Edebiyatı yüksek lisans programı müfredatında seçmeli ders olarak yer alan TSV542 İngilizce Tasavvuf Metinleri dersi lisansüstü öğrencileri tarafından kredili olarak alınabilecektir. Bu dersler hafta sonu ve akşam dersleri şeklinde yapılandırılmıştır. Hafta içi gündüz saatleri tasavvuf araştırmaları konulu seminer dizileri yer alacaktır. Program kapsamında katılımcı profiline göre Osmanlı Türkçesi Tasavvuf Metinleri, Arapça ve Farsça Tasavvuf Metinleri için yakın okumalar yapılacaktır. Bu türden metin inceleme çalışmaları Enstitü öğretim üyelerimiz Emine Yeniterzi, Cangüzel Zülfikar, misafir öğretim üyelerimiz Muhammed Rustom ve James Morris tarafından gerçekleştirilecektir. Program kapsamında ayrıca halka açık olarak üç konferans düzenlenecektir. Halka açık konferanslarda, ismi sayılan öğretim üyeleriyle birlikte, Üniversitemizin Rektör Danışmanları Cemalnur Sargut ve Mahmud Erol Kılıç da yer alacaktır.

İki hafta sürecek olan programda İngilizce simultane tercüme yapılacaktır. Program içeriğinin hafta içi 09.30-21.30, hafta sonu 10.00-18.00 saatleri arasında yerleştirilmesi planlanmıştır. Yaz Okuluna kayıt yaptıran herkes, program içeriğinin tamamına katılabilecektir. İngilizce Tasavvuf Metinleri Dersini kredili kapsamda alacak öğrenciler, bu ders için tanımlanmış olan saatler için en az %70 devam ile yükümlü olacaktır. Program detayları, kayıt ve ödeme işlemleri ayrıca duyurulacaktır. Yurt dışından katılacak öğrenciler için konaklama imkânı sağlanacaktır. İstanbul dışından katılacak öğrenciler için konaklama imkânı kontenjanla sınırlıdır. Konaklama kontenjanı başvuru tarihi sırasına göre kullanılacaktır.

Yaz Okulu için ön kayıtlar 24 Nisan 2018 tarihinden itibaren tasavvuf@info.uskudar.edu.tr adresine yazılı olarak yapılabilecektir. Detaylı program, resmi başvuru ve kayıt işlemleri Mayıs ayının üçüncü haftasında http://tasavvuf.uskudar.edu.tr/ adresinden ilan edilecektir.