Türk Edebiyatı Vakfı'nda Çocuk ve Gençlik Yaz Okumaları Başlıyor

• Türk Edebiyatı Vakfı'nda Çocuk ve Gençlik Yaz Okumaları Başlıyor

TÜRK EDEBİYATI VAKFI

ÇOCUK VE GENÇLİK YAZ OKUMALARI

Türk-İslâm kültürünü anlamak için, bu kültürün yapı taşı olan ve onu zenginleştiren eserlerin çocuklarımız ve gençlerimiz tarafından okunmasının çok değerli olduğunu düşünüyoruz. Türk Edebiyatı Vakfı olarak, Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü’nden Arzu Eylül Yalçınkaya ile birlikte, çocuklar ve gençler için hazırladığımız “Yaz Okumaları” faaliyetlerimizde sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyacağız.

Çocuklar İçin Kısas-ı Enbiyâ Okumaları:

7-13 Yaşları arasındaki çocuklarımız ve yetiştirme yurdundan gelecek kimsesiz çocuklarımız ile birlikte Kısas-ı Enbiyâ okumaları yapılacaktır. Okuma-sohbet faaliyetimiz 20 Temmuz 2016’dan, 24 Ağustos 2016’ya kadar altı hafta boyunca Çarşamba akşamları, saat 19:00’da Türk Edebiyatı Vakfı, Ahmet Kabaklı Salonu’nda gerçekleştirilecektir.

Gençler İçin Tasavvuf Edebiyatı Okumaları:

Gençlerimizle birlikte 21 Temmuz 2016’dan itibaren Perşembe akşamları saat 19:00’da Türk Edebiyatı Vakfı, Ahmet Kabaklı Salonu’nda Arzu Eylül Yalçınkaya tarafından tasavvuf edebiyatı klasiklerimizden okumalar yapılacaktır. Okunacak eserler Türk Edebiyatı Vakfı Kitabevi’nden temin edilebilecektir.

Okunacak Başlıca Eserler:

• Mantıku’t Tayr – Ferideddin Attar
  • Yunus Emre Divanı – Hz. Yûnus Emre
  • Mesnevî-i Şerîf – Hz. Mevlânâ

Faaliyetlerimiz ücretsizdir.

İrtibat: Elif Hilâl Doğan (0507 730 0248)

Türk Edebiyatı Vakfı:

Adres    :              Divanyolu Cad. No:14 Sultanahmet / İstanbul (Sultanahmet tramvay durağı yanında)

Telefon :              (212) 526 16 15 / 527 50 32