Tasavvuf Kültürü ve Edebiyatı Tezsiz Yüksek Lisans Programı

• Tasavvuf Kültürü ve Edebiyatı Tezsiz Yüksek Lisans Programı

Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü 2015 – 2016 Öğretim Yılı Bahar Dönemi itibari ile Tasavvuf Kültürü ve Edebiyatı Tezsiz Yüksek Lisans Programına öğrenci alınacaktır. Program her branştan ilgiliye açıktır.

Programa başvuru koşulları ve ilgili tarihler aşağıda yer almaktadır:

Başvuru ve Ön kayıt        : 08 – 15 Şubat 2016 Pazartesi

Mülakat                                              : 17 Şubat 2016 / Saat: 10.00

Kesin Kayıt İşlemleri                     : 18 - 20 Şubat 2016

Derslerin Başlaması                      : 22 Şubat 2016

Dersler hafta içi gündüz Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri yapılacaktır. Hafta sonuna ilişkin taleplerde öğrenci yeter sayısının sağlanması şartı aranacaktır. Ön kayıt işlemini gerçekleştirerek başvurusunu tamamlayan ve mülakat için gelen adaylara, bu şartın sağlanıp sağlanamadığı kesin kayıt öncesinde bildirilecektir.

Mülakat Yeri:

Üsküdar Üniversitesi Merkez (Kuzey) Yerleşke

Altunizade Mh. Haluk Türksoy Sk. No: 14 Üsküdar/ İstanbul

PROGRAMA BAŞVURU VE ÖNKAYIT:

Adaylar başvurularını 8 Şubat 2016 Pazartesi tarihinden itibaren aşağıdaki adres üzerinden yapacaklardır. Programa 4 yıllık lisans bölümlerinden mezun olanlar başvurabilir.

Programa başvurularda ALES notu gerekmemektedir.

ÖĞRENİM ÜCRETLERİ :

Toplam Program Ücreti 16.200 TL (Fiyatlara KDV dahildir)

Peşin Ödemelerde %5 indirim uygulanacaktır. Kredi kartı ödemelerinde toplam bedel 12’ye bölünebilecektir. Kredili Mevduat Hesabı açılmak suretiyle toplam bedel 20’ye bölünebilmektedir. Program ücretlerinde Üsküdar Üniversitesi tarafından uygulanmakta olan özel indirimler hakkında aşağıdaki bağlantıdan bilgi edinilebilir.

Programın Teknik Özellikleri:

Tasavvuf Kültürü ve Edebiyatı Yüksek Lisans Programı toplam üç yarıyıldan oluşmaktadır. Program kapsamında öğrenci 8 adet zorunlu ve 4 adet seçmeli ders alacaktır. Haftalık ders yükü yaklaşık 15 saattir. Öğrencinin ilk iki yarıyıl süresince toplam 30 kredi (90 AKTS eşdeğeri) yükümlüğünü tamamlaması beklenmekte, derslerini başarıyla geçen öğrencilere üçüncü yarıyılda Dönem Projesi verilmektedir. Öğrenciye programı tamamlaması için en fazla 6 yarıyıl süre tanınmaktadır.