Duke Üniversitesinden Prof. Dr. Omid Safi konferans verecek.

• Duke Üniversitesinden Prof. Dr. Omid Safi konferans verecek.

Duke Üniversitesi İslam Araştırmaları Merkezi Direktörü Prof. Dr. Omid Safi 11 Ekim 2018 Perşembe günü saat 14.00'te Üsküdar Üniversitesi Nermin Tarhan Konferans Salonunda "Allah Aşkı: Mezheb-i Aşk" başlıklı bir konferans verecektir. Program halka açık olarak gerçekleştirilecek olup, öğrencilerimiz ve tüm ilgililer davetlidir.

Prof. Safi konuşmasına ilişkin şu bilgileri veriyor:

"Aşk Dini: (Mezheb-i Aşk): İnsanlıktan İlâhî’ye Erişim Yolu Olarak Aşk”

Tasavvuf geleneğinde Mezheb-i Aşk denilen belirgin anlayışın ortaya çıkışı en coşkulu gelişmelerdendir.

Bu gelişim öncesi Sufiler, aşkı, insana ve ilâhî olana hissedilen aşk olarak ayırmışlardı.

Ancak, bu bakış açısıyla Ahmed Gazali’ye dek giden ve Ebû Sa’id Ebu’l-Hayr, Harakanî, Attar ve Mevlânâ’da zirveye erişen yeni bir farkındalık oluştu. Bu noktada sadece tek Aşk olduğu kavramı vardır; ki, o da, kâinâtın yaratılmasına ve bu âlemde hayatın sürdürülmesine vesile olup, sonra da bizi geldiğimiz Asl’ımıza geri götürecek olan İlâhî Varlığın bu diyara taşması olarak ifade edilir.