• Üniversitemizin ABD'nin önemli kuruluşlarından AAR'da (Amerikan Din Akademisi) Temsili

Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Cangüzel Güner Zülfikar Amerikan Din Akademisinin (American Academy of Religion, AAR) 18-21 Kasım tarihleri arasında Boston, Hynes Convention Center’da gerçekleştirdiği toplantısına Üsküdar Üniversitesi’ni temsilen katıldı.

Her yıl gerçekleştirilmekte olan toplantıya bu sene 10 000 kişinin katıldığı ve toplantıda 1000’in üzerinde Akademik oturum ve 200’ün üzerinde yan etkinlik, tanıtım, sergi vb. yer aldığı bilgisi verildi. Yrd. Doç. Dr. Cangüzel Güner Zülfikar Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü’nün Amerika’da lisansüstü çift diploma programları açması konusunda gerekli temaslarda bulunmuş ve Enstitünün 2018 Temmuz-Ağustos ayları arasında Üsküdar Üniversitesinde düzenleyeceği Uluslararası Yaz Okulu’nun organizasyonuna yönelik konularda çeşitli düzeyde görüşmeler yapmıştır.

Yrd. Doç. Dr. Cangüzel Güner Zülfikar, Üsküdar Üniversitesi Rektör Danışmanlarından Cemalnur Sargut’un  “Dinle” isimli kitabını İngilizceye çevirmiş, İngilizcesi “Beauty and Light” ismiyle Fons Vitae tarafından yayınlanana eserin AAR etkinlikleri arasında düzenlenen tanıtımlarına katılmıştır.