Cemalnur Sargut'un kitabı ABD'de Fons Vitae tarafından yayınlandı

• Cemalnur Sargut'un kitabı ABD'de Fons Vitae tarafından yayınlandı

Cemâlnur Sargut'un “Dinle" isimli kitabı, Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Cangüzel Güner Zülfikar tarafından "Beauty and Light" başlığıyla tercüme edilerek, ABD'de tasavvuf alanında önemli çalışmaları ile tanınan Fons Vitae Yayınevi tarafından basıldı.

Kitap Duke Islamic Studies Center Müdürü Prof. Dr. Omid Safi’nin ön sözü ile sunuldu. Bard College'dan Dr. Tehseen Thaver’in çeviri editörlüğünü yaptığı eserin arka kapak tanıtım yazılarını tasavvuf disiplininin dünyadaki önemli isimlerinden Prof. Dr. Carl W. Ernst (University of North Carolina at Chapell Hill), Prof. Dr. James Morris (Boston College) ve Prof. Dr. Bruce Lawrence (Duke University) kaleme aldılar.

“Beauty and Light”, 18-21 Kasım’da Boston’da gerçekleştirilen Amerikan Dinler Akademisi’nin yıllık toplantısı kapsamında tanıtılan yayınlar arasında yer aldı ve okuyucuyla buluştu.

Cemâlnur Sargut’un “Dinle” isimli kitabı 2008 yılında Nefes Yayınevi tarafından yayınlanmıştı.

AAR kitap tanıtım etkinliğinde Omid Safi, Tahseen Thaver ve Cangüzel Güner Zülfikar birlikte yer aldılar.