Arapça Eğitimi

Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü kuruluş amacı ve faaliyetleri kapsamında yürütülecek olan tasavvuf eğitimleri ve açacağı lisansüstü programlarda Arapça yazılmış kaynakların çalışılabilirliğini artırmayı hedeflemektedir. Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü bu amaçla 29 Mayıs Üniversitesi Arapça Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ARÖMER) ile bir işbirliği protokolü gerçekleştirmiştir.

Geliştirilen protokol kapsamında Arapça Dil Kursu açılmıştır. Kurslarda ARÖMER’in deneyimli öğretim kadrosu görev almakta, ARÖMER tarafından geliştirilmiş olan kura dayalı özgün müfredat ve yöntemler kullanılmaktadır. Arapça dil kursu toplam 720 saattir. Program 6 kur bazında 120 saatlik 6 bölümden oluşmaktadır. Derslere en az % 70 devam mecburiyeti bulunmaktadır. Bir üst kura geçebilmek için öğrenciler haftalık testler yanında kur bitirme sınavlarında da başarılı olmalıdır. Kurslar hafta içi ve hafta sonu grupları olarak düzenlenmektedir. Açılan sınıflar en fazla 15 kişiliktir.

Dersler 29 Mayıs ARÖMER Arapça öğretim elemanı kadrosundan Suriye asıllı Gufran Tfankji tarafından verilmektedir. Gufran Tfankji eğitimini Halep Üniversitesi Arap Dili ve Edebiyatı bölümünde tamamladıktan sonra aynı üniversitede “Arapça öğretimi programı”nda lisansüstü çalışmalarda bulunmuş ve yabancı öğrencilere Arapça öğretimi konusunda uzmanlaşmıştır.

Katılımcılar Program sonunda iyi derecede Arapça öğrenmiş olarak mezun olacaklardır. Program içeriği 29 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 1 yıllık Arapça Hazırlık eğitimi ile eşdeğerdedir. Toplam 6 kur olarak planlanan program kapsamında 4. kurdan itibaren temel tasavvuf metinlerinin incelenmesi öngörülmektedir.

Üniversitemizle ilgili “AKLINDA NE VARSA” bize sor!